Oyun Haberleri

PC için PS5 DualSense Desteği Geliyor

PC oyuncularından son günlerde çok fazla DualSense’in PC desteği ile ilgili sorular aldık. Bunun üzerine yaptığımız araştırmada, daha önce DualShock 4’ü bilgisayarımıza bağlamak için kullandığımız DS4Windows yazılımına güncellemenin yolda olduğunu öğrendik. Playstation 5 kumandası için hazırlanan güncelleme ile DualSense’leri yakında bilgisayarda da kullanabilmeye başlayacağız. Bu sayede PC için PS5 DualSense Desteği de gelmiş oluyor.

[reklam=496]

PC için PS5 DualSense Desteği Geliyor

PC’de DualSense Kullanabilmek Mümkün Olacak

Geçtiğimiz günlerde Valve tarafından DualSense desteği getirilmişti. Ancak daha önceden de başarılı bir şekilde Playstation kontrolcüsünü bilgisayarımıza bağlamaya yardımdı olan DS4Windows yazılımına olan güvenimizin daha çok olduğunu belirtmemizde fayda var. Zira sadece Steam tarafından belirlenmiş oyunlara değil de tüm oyunlara destek vermesi bile tercih sebebi olabilecek bir durum. Şimdilik, light pad ve sarsma desteği yalnızca USB üzerinden kullanılabilir durumda. Gelecekteki bir güncelleme, DS4Windows için Bluetooth desteği eklenecektir. Aşağıdaki videodan yazılımın nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

PC’de DualSense Nasıl Kullanılır?

Teknik olarak eklenmesi mümkün olmayan özellikler de bulunuyor. Haptik Geri Bildirim ve Uyarlanabilir Tetikleyiciler. Bunların PC’de olması pek mümkün değil, zira oyun içinde programlanması gereken özellikler. Sony’nin desteği olmadan da bu gerçekleşmeyebilir.

Beta aşamasında olan yazılımı Github üzerinden indirebiliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu