Oyun Haberleri

En kârlı platform: PC!



Merlinin Kazanı - Extra Oyuncuların Buluşma Noktası

         PC oyunculuğu öldü denile dursun, platformun üzerinden gelen kazanç miktarları dudak uçuklatıyor. Yeni bir rapora göre, PC’nin global dünya üzerindeki kazancı, herhangi bir el veya ev konsolundan daha fazla. Bahsedilen rakam ise 11 milyar dolar. Kuzey Amerika ve Avrupa’da lider tek platform olarak da PC görünüyor. Bu iki pazarın büyüklüğü ise, toplamda 6 milyar dolar.



         PC pazarında, internet erişiminin ve Valve’ın Steam platformu gibi dijital dağıtım yöntemlerinin de önemi büyük. Bir çok Asya menşeine sahip MMO’nun değeri ise 100’er milyon dolar civarında. Online arenanın en büyük ismi olan “World of Warcraft’ın” getirsi ise, yıllık 1 milyar dolara tekabül ediyor. Son olarak bu oyunun “Wrath of the Lich King” isimli paketi çıkmıştı. Bunların dışında “Warhammer Online” ve son periyotta kötü günler geçirmesine karşın “Age of Conan” gibi yapımlar da 1 milyon barajına ulaşmış oyunlardan.



         Ayrıca raporda düşük konfigürasyona sahip PC’lerin (notebook gibi), pazardaki büyümede önemli payının olduğundan söz ediliyor.



KAYNAK edge-online.com


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu