Oyun Haberleri

Wii için, The Legend of Zelda: Twilight Princess 2’de detaylar







The Legend of Zelda: Twilight Princess 2 ya da Nintendo’nun deyimiyle “Yeni Zelda 2 Wii Oyunu” için bazı yeni ilgi çekici detaylar su yüzüne çıktı.



Detaylar, Nintendo adı altında oyunun mucidi Shigeru Miyamo imzalı bazı tescilli dökümanlar aracılığıyla açığa kavuştu. Dökümanlar oldukça detaylı ve bazı kaba çizimler de barındırıyor. Bu çizimlerde Link’e benzeyen (tamamı zırhlı ve sırtta da kılıç) ama aslında apaçık bir şekilde Zelda’yı belirten bir çizim var.

Yeni detaylar eski Zelda oyunlarına meydan okumadan ya da eski oyuncuların karşılaştırma yapmadan bu oyundan zevk almaları yönünde.



Görünüşe göre yeni Zelda oyununda 3 ana mod bulunuyor. Bunlar ise:



Oyun – Oyunu normal bir şekilde oynayın. Zorunlu olmayan bir ipucu sistemi mevcut. Böylelikle casual oyuncular takıldıklarında yardım alabilir, hardcore oyuncular oyunu düzgün bir biçimde oynayabilir ve oyundan daha çok zevk alabilirler.



Özet – Oyun sırayla bir çok önemli sahnelerde geçiyor (hem film hem de oyundan). Esasen bu modda oyun kendi kendini oynuyor isterseniz. Fakat oyunun bu modunu istediğiniz zaman durdurup tam olarak durdurduğunuz yerden oynamanız mümkün. Artı olarak da kontrolü elinize aldığınızda oyunun o kısmına kadar elde edilen seviyeye ve yeterli eşyalara sahip oluyorsunuz. Kaydetmek gibi bir seçeneğimiz yok bu modda. Zaten gerek de yok gibi gözüküyor.



Mekanlar – Tekrardan istediğiniz bulmacayı çözebilir ve istediğiniz sahneden oynamaya başlayabilirsiniz. Özet kısmında olduğu gibi bunda da gerekli ekipmanlar ve benzeri şeyler verilmekte.



Bunların hepsi kulağa çok ilginç ve çok heyecanlandırıcı geliyor. Bana kalırsa Nintendo, ilk kez Alone in the Dark’da gördüğüm fikirden (tıpkı DVD’lerdeki gibi bölümleri atlayabilme ve takılsanız da bi yerde hala oyunu bitirebilme fikri) esinlenmiş gibi ve sadece Nintendoya has bir şekilde önce tükürüp sonra iyice cilalamışa benziyor. Böyle olunca da en sıradan oyuncular bile tüm Zelda macerasından keyif alabileceğe benziyor.



Ek olarak, oyuncuların daha sonra başkalarının yararlanması için geçtikleri bir bulmacayı ya da tüm oyunu kaydedebilme gibi bir özellikleri olabilir ve bu videoları da Nintendo Wi-Fi Connection’a yükleyebilirler. Bunu daha ilginç kılan ise Nintendo’nun bulmacaları tek bir şekilde değil de birden fazla yöntemle çözülebilmesine olanak tanıması. Bu da akıllara oyuncuların bu bulmacaları çözüp internette en iyi çözümü yayımlayıp derece elde edebilecekleri ya da sadece kolaylık olsun diye çoklu çözüm olabileceğini getiriyor.



Umut ederiz ki yakında bunlar hakkında daha çok şey öğrenebiliriz. Çünkü ben çok gaza geldim. Ama unutmayın ki bunlar şu anlık sadece dedikodudan ibaret. Her ne kadar Nintendo bu dökümanları yayınlasa da, bu, onların bu özellikleri insanların düşündüğü şekilde kullanacakları anlamına gelmez. Sonuç olarak Nintendo’dan bahsediyoruz.



KAYNAK videogamesblogger.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu