Oyun Haberleri

FIFA 21 ile FIFA oyunları tarihinde bir ilk yaşanıyor

Electronic Arts tarafından geliştirilen futbol oyunu FIFA 21, serinin tarihinde bir ilke imza attı. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinin de etkisiyle yaşamın dijitale dönme evresinde bulunmamızın büyük payı olduğundan, ilk kez bir FIFA oyununun dijital kopyaları daha fazla sattı. FIFA 21, seride “çıkışında dijital kopyaları fiziksel kopyalarından daha fazla satan” ilk oyun oldu. Teşekkürler 2020!

FIFA 21 çıkışında dijital sürümü fiziksel kopyaların satışını geçti

[reklam=496]

FIFA 21, İngiltere’de FIFA 20’ye kıyasla fiziksel lansman satışlarında keskin bir düşüş gördü. Ancak bu düşüşün dijital indirme sayısının fazlasıyla artmasından ötürü yaşandığını söyleyelim. Oyunun çıktığı hafta kutulu sürümünün satışı, FIFA 20’ye göre yüzde 42’den fazla azaldı. GameIndustry.biz‘e göre dijital sürümün satışları geçen yıla göre yüzde 31’in üzerine çıktı.

Bu etkileyici dijital performans, fiziksel satışlardaki düşüşü pek telafi etmiyor, ancak EA ilk kez bir konsol FIFA oyununun fiziksel olarak sattığından daha fazla dijital satış yaptığını belirtiyor. FIFA 21’in İngiltere dijital sürümünün satışlarının, serinin tarihindeki en büyük satışlar olduğu görülüyor. Kasım ayında PlayStation 5 ve Xbox Series X & S için piyasaya sürüldüğünde bu satış sayıları elbette tekrar yükselecek ve yeni oranlar ortaya çıkacaktır. Mevcut konsol sahiplerinin dijital sürüme yönelmesindeki sebep belki de bununla ilgili olabilir.

Yaşadığımız en ilginç yıl olarak hepimizin hafızasında yer edecek 2020 yılı gerçekten birçok farklı ilke imza attı. Bu yalnızca FIFA için de değil, bu yıl COVID-19 virüsü nedeniyle planlanan her üç oyundan biri ertelendi, bazı oyunlar Covid-19 ile mücadele için etkinlikler başlattı. Microsoft perakende mağazalarını kapatma kararı aldı. Yeni nesil konsolların her seferinde büyük ve gösterişli etkinliklerle gösteriliyordu, bu yıl dijital etkinlikler ile tanıtıldılar. Aynı zamanda birçok oyun festivali de dijital ortama taşındı. Gerçekten içinde bulunduğumuz yılda yaşanan büyük değişimler önümüzdeki yıllarda her şey düzelse bile oyun sektöründe ve hayatımızda büyük izler bırakacak gibi görünüyor. Peki sizler bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu yıl bitmeden bize son bir kötü şaka daha yapar mı? Yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu