Oyun Haberleri

Playstation 5 için duyurulan Bethesda oyunları ne olacak?

Dün açıklanan büyük duyuru sonrası akıllardaki en önemli soru Playstation 5 için duyurulan Bethesda ve Zenimax’a bağlı firmaların oyunlarının ne olacağı yönündeydi. Bu konuda bazı bilgiler ve Xbox patronu phil Spencer’dan önemli bir açıklama geldi.

Bethesda oyunları Playstation 5’e çıkacak mı?

[reklam=496]

Bloomberg ile bir söyleşi yapan Phil Spencer, daha önce yapılan anlaşmaların aynen geçerliliğini koruyacağını dile getirdiği gibi Deathloop ve Ghostwire Tokyo üzerinden örnek verdi. Arcane Studios ve Tango Gameworks imzasını taşıyan bu iki oyun duyurulduğu dönemde Playstation 5 için zamana özel olarak açıklanmışlardı. Yani her iki oyunun da bir yıllık süre ile Playstation 5’e özel kalacağı duyurulmuştu. Phil Spencer, bu anlaşmalara sadık kalmaya devam edeceklerini belirtti.

Bu iki oyun dışında diğer yapımlar hakkında da konuşan Spencer, “İleride yapılacak olan Bethesda oyunları Xbox ve PC için çıkacak. Diğer konsollar için ise basit olarak oyundan oyuna değişebileceğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Kısacası başta belirtilen iki oyun dışında daha önce Playstation 5 için duyurulan ve anlaşmaları yapılan oyunların Sony konsoluna gelmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Muhtemelen The Elder Scrolls VI ve Starfield olmak üzere birçok oyunun akibeti ise çıkış dönemine yakın belli olacak. Çünkü hem Starfield hem de Elder Scrolls VI için Bethesda’nın erken aşamalarda olduğunu biliyoruz. Bu iki oyunun sektörde nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu