Oyun Haberleri

Metal Gear Online: İşte ilk detaylar





“Kojima yine sağ gösterip öyle bir sol vurdu ki oyunseverler mutluluktan nakavt oldular” diye afilli bir cümle ile habere başlasak çok da sorun olmaz sanırım. Zira malumunuz üzere Metal Gear oyunun 20’inci yaşgünü partisinde kesilen pastadan öyle güzel bir kız fırladı ki hepimizin ağzı açık kaldı.



Hangi kızdan mı söz ediyoruz? Tabi ki Metal Gear Online’den…



MGS 4’ün oyuniçi videosunun sunumundan hemen önce tanıtılan “Metal Gear Online” partinin ve oyun dünyasının son dönemdeki en büyük süprizi oldu. İlk şokun ardınan gelen oyun hakkındaki detaylar ise hayli ilgi çekici: Şimdi bu ayrıntıları tek tek sıralayalım…





Metal Gear Online, ile birlikte MGS serisi değil daha çok serinin atmosferi online ortama yani çoklu-oyuncuya kavuşacak. PS3 sahiplerine “özel” olacak ve MGS 4 ile birlikte gelecek çoklu-oyuncu platformunda aynı anda 16 oyuncu saklan, ara, bul ve yoket tarzı oynanabilirlikle birbirilerini haklayacak.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots oyunun karakter ve çevre detaylarına sahip olacak oyundaki en önemli özellik kuşkusuz damarlarımıza enjekte edilecek nanomakinalar olacak. Bu makinalar bizlere gizlenme özelliği kazandıracağı gibi, takım arkadaşlarımızın pozisyonlarını, görev ve amaçları ile görüş mesafelerini de bildiriyor; ve bize ilişkin bu tür bilgileri de onlara aktarıyor.

Öte yandan düşman takımın da kendilerine ait izleri ve verileri silmek için bu tür nanomakinaları kulanabiliceğini hemen belirtelim.

Kısaca MGO olarak adlandırılan oyunun beta testi de hemen ağustos ayında başlayacak. Konami’nin açıklamasına göre 24 Temmuz 6 Ağustos arasında yapılacak başvuruların ardından 3 bin Japon PS3 sahibi ve MGS sever Konami tarafından belirlenecek. Oyuncuların belirlenmesinin ardından beta testi 7 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Beta testinin sadece Japon oyunculardan oluşması MGS severleri üzse de Kojima Production’ın Yapım Yardımcısı Ryan Payton uluslararası bir testin daha gündemde olabileceğini ancak henüz kesinleşen bir durumun olmadığına da söyledi.




Sonuç olarak tüm oyunseverleri heyecanlandıran Metal Gear Online’nin MGS 4 ile birlikte 2008″in ilk çeyreğinde bizlerle buluşması için gün saymaktan başka yapacak birşey kalmadı. Unutmadan belirtelim; MGS ile ilgili tüm gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğiz sizlere.



KAYNAK gamespot.com


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu