Oyun Haberleri

Mobil oyunun altın çağı



Cep telefonu platformunda müzik,fotoğraf ve videonun tartışmasız lideri nokia oyunu da en etkin bir biçimde kullanıyor.Nokia N-gage için hazırlanmış olan yeni oyunları San Francisco’daki Oyun Geliştiricileri Konferansı 2007’de tanıttı.N-Gage’in güncellenmiş yazılım geliştirme araçları ve SNAP Mobile’ın JAVA platformu da duyuruluyor.Bu yeni gelişmelerle, milyonlarca Nokia kullanıcısının online mobil oyun deneyimi daha da keyifli hale geliyor.



Konferansta Nokia oyun yetkilileri şunları ifade etti:”Mobil oyun sektörünün gelişimine katkıda bulunacak iki önemli girişime imza atmaktan dolayı mutluyuz. Yeni N-Gage platformumuz, her yıl satışa sunduğumuz on milyonlarca S60 işletim sistemli cihazın performansını artıracak küresel bir oyun platformu sağlıyor. Benzer şekilde, Java’daki gelişmelere sağladığımız katkı da, SNAP Mobile’ı destekleyen geliştiricilere yönelik yeni çözüm ve araçlarla devam ediyor.”


  • Yeni oyunlar




  • Nokia konferansta yeni oyun platformunda kullanılabilecek yeni oyunlarını tanıtıyor.Bu platformda Gameloft’un Asphalt 3, Street Rules, Brothers In Arms, Hell’s Highway, Brain Challenge, Midnight Pool ve EA Mobile’in FIFA 2008 oyunları yer alıyor.


  • Yeni işbirlikleri




  • Nokia için yeni oyunlar ve içerikler hazırlayacak olan oyun yayıncıları ise Glu Mobile, Indiagames ve THQ Wireless.Platform için hazırlanan ilk Glu oyunu, World Series of Poker Texas Hold’em (WSOP) olacak. Bu oyunda, oyuncular sekiz kişilik masalarda, Chris “Jesus” Ferguson ve Scott Fischman gibi WSOP şampiyonları ile yarışabilecekler.



    Nokia ayrıca, yeni N-Gage oyun platformu için hazırlanan yeni nesil yazılım geliştirme kiti N-Gage SDK 1.0’ı da tanıtıyor. Bu kit sayesinde içerik geliştiriciler, pek çok Nokia S60 3rd ed. cihaz arasında online oyun oynanması için tek bir kod sistemi kullanabilecekler. Yeni N-Gage Zone da, N-Gage oyun platformu için yeni oyunlar geliştirmek üzere gerekli tüm araçları, belgeleri ve güncellemeleri sunacak.



    Kaynağa ulaşmak için
    tıklayınız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu