Oyun Haberleri

Call of Duty Black Ops Cold War için ilk teaser yayınlandı

Activision sonunda Call of Duty Black Ops Cold War oyununu onayladı. Oyun için yakın zamanda dünya genelinde bir duyuru yapacağını da açıkladı. Ayrıca soğuk savaş döneminde geçen oyunu onaylarken bir de fragman yayınladılar.

Call of Duty Black Ops Cold War onaylandı ve duyurusu yakın

[reklam=496]

Activision’ın oyuncuları meraktan çıldırttığı yeni oyunu sonunda onaylandı ve duyurusu için önümüzdeki hafta işaret edildi. Gizemler silsilesinin ardından sonunda oyunla ilgili herkesin beklediği hamle yapılarak sıradaki Call of Duty oyununun soğuk savaş döneminde geçeceği kesinlik kazandı. Paylaştığı “Know your history” fragmanı ile sis perdesini dağıtan Activision, aslında bunu geçtiğimiz haftalarda belli etmişti. İlginç yollara başvuran şirket ortalığı sallayacak bir oyun ile geliyor olmalı.

Yayınlanan fragmanda 1970 yılında Batı’ya kaçan Sovyet kaçakçısı Yuri Bezmenov ve batıda bulunan istihbarat teşkilatlarına sızmak için gönderilen Sovyet casusu “Perseus” görünüyor. Perseus’un gönderilmesindeki amaç ise, ABD’nin nükleer silah yarışında geriye düşmesini sağlamak. Bugün bile “Perseus” adlı casusun kimliği henüz ortaya çıkarılamamış. Ayrıca fragman boyunca Bezmenov, bir ülkeyi yok etmenin ve soğuk savaşın aşamalarını da sırasıyla anlatıyor.

Fragmanda oyun ile ilgili neredeyse hiçbir görüntüye yer verilmiyor. Yani duyuru tarihine kadar oyunun tam olarak neye benzediğini göremeyeceğimizi söyleyebilirim. Neyse ki duyurunun yapılmasına yalnızca 6 gün kaldı. Activision’un yeni oyunu 26 Ağustos 2020 tarihinde dünya genelinde duyurulacak. Ayrıca fragmanda yer alan “Tarihini bilmeyenler onu tekrar yaşamaya mahkumdur” ibaresini de daha önce Call of Duty Warzone oyuncuları  oyunu oynarken görmüştü. Fragmanın ismi de yine gayet açıklayıcı; “Tarihinizi bilin”. Sıradaki Call of Duty oyununu Treyarch ve Raven Software’in birlikte geliştirdiğini de hatırlatalım.

Yine geçtiğimiz haftalarda Activision CoD üzerine içerik üreten insanlara birer sandık göndermişti. Sandığın içinden çıkan ipuçları oyuncuları önce Black Ops 4’e sonra da pawntakespawn adındaki bir web sayfasına yönlendirmişti. Sandıkların içinden çıkan soğuk savaş dönemi antika projeksiyon cihazlarıyla gizemleri çözen oyunculara bazı tarihler verilmişti. Gerçekten bir oyunun duyurusu için hem bu kadar masraflı bir çalışma yapmak hem de bulmacalar ve gizemlerle büyük merak uyandırmak zekice. Ayrıca oyunculara çözdürdükleri bulmacalar ise gerçekten zordu, öyle ki 5 saat boyunca bu bulmacaları çözmeye çalışan oyuncular gördük. Her ne geliyor ise çok iddialı geliyor ve 26 Ağustos tarihinde tüm dünyaya duyurulacak. Merakla bekliyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu