Oyun Haberleri

PlayStation 4 oyun satışları pandemi sürecinde rekor kırdı

Her ne kadar PlayStation 4 dönemi bitiyor gibi gözükse de insanlar her zamankinden fazla evde vakit geçiriyor. Bu da konsolun donanım satışlarını düşürse de dijital anlamda kazancını fazlasıyla artırmış durumda.

PlayStation 4 yazılım satışları pandemi döneminde yükseldi

[reklam=496]

Dijital bir çağa geçiş sürecimiz olan COVID-19 pandemisi ile birlikte şirketlerin donanım satışları sekteye uğrasa da yazılım ve oyun satışları gelirleri dengelemeye yetti. Dün Microsoft için aynı cümleleri kullanmıştık, bugün de Sony için kullanıyoruz. İlerleyen yıllarda sektörün nereye doğru evrileceğini ise şimdiden görebiliyoruz.

Sony, ilk çeyrek kazançlarının bir parçası olarak donanım ve paket oyun satışlarında yüzde 22 düşüş yaşasa da dijital yazılım satışlarının yıllık %83 artışla 3.72 milyar dolar gelir getirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz yıla kıyasyla aynı dönemde yüzde 36 gelir artışı yaşayan Sony için pandemi süreci bereketli geçti.

PlayStation toplam geliri 5.65 milyar dolar ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artmış durumda. Ayrıca PlayStation Nisan-Haziran çeyreğinde tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Pandemiye yönelik tedbirlerin ve evde kalma zorunluluğunun arttığı aylar Sony için unutulmayacak bir gelir artışı sağladı. Şu anda dünya çapında 112 milyondan fazla PlayStation 4 konsolu kullanılıyor ve Sony’nin 45 milyon PlayStation Plus abonesi var.

Sony, The Last of Us Part II’nin satışlarına da bu anlamda atıfta bulundu ve ayrıca son çeyrekte piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen -burada mali yıl temel alınıyor- Ghost of Tsushima‘yı da güçlü bir sanat ürünü olarak nitelendiriyor. Ancak Ghost of Tsushima‘nın satışları bu yılın gelir tablosuna bir katkıda bulunmuyor. Şirket, PS4 tedarik zincirindeki COVID-19 ile ilgili küçük aksaklıklara hitap ettiğini ve hala bu yılın sonlarında PlayStation 5‘i çıkarmaya hazırlandığını söyledi. Sony ayrıca, birinci taraf veya üçüncü taraf oyun geliştirmeyle ilgili önemli bir sorunun ortaya çıkmadığını belirtti.

Önce Microsoft’un stratejisini dijital ortamdaki satışlara çevirip buradan kazanç sağlaması, devamında ise Sony’nin de dijital alanda daha fazla gelir elde etmiş olması sektöre yeni bir perspektif kazandırıyor. PlayStation 5’in dijital sürümünün daha fazla satmasını da beklemiyor değilim. Dijital çağa hoş geldiniz beyler ve bayanlar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu