Oyun Haberleri

World Cyber Games 2003 finalleri canlı yayında Avaturk.com

Türkiye elemeleri Samsung Electronics ana sponsorluğunda gerçekleştirilen World Cyber Games, dünya finalleri ile devam ediyor. World Cyber Games finallerine gitmeye hak kazanan 11 kişilik Türk Milli Takımı, 12-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan turnuvaya katılmak üzere Güney Kore’nin Seul kentine hareket etti.

Oyuncuların en sık ziyaret ettiği oyun portalı Avaturk.com World Cyber Games heyecanını internet üzerinden canlı olarak veriyor. Kore’de Türk Milli takım kaptanı olarak görev yapacak olan Serhat Bekdemir, turnuvayı her gün yerinde takip ederek Avaturk.com’da izlenimlerini yazıyor olacak. Cumartesi günü kura çekimi ile başlayacak olan World Cyber Games olimpiyatları hakkında en güncel haberler, röportajlar ve video görüntüleri 10 gün boyunca https://wcg.avaturk.com adresinde yer alacak.

Türkiye’de Temmuz ayında başlayan World Cyber Games 2003 elemelerine 12 ilden 4000’e yakın oyuncu katıldı. 8-12 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye elemelerinde Türkiye birincisi takım ve oyuncular belirlendi. Counter Strike birincisi olan ve Mert Kabadayı, Ozan Arıcı, Cengiz Çelik, Tayfun Baydar ve Oğuz Tuğrul’dan oluşan VNC Takımı, Age Of Mytology birincisi Eren Memişoğlu, Unreal Tournament 2003 birincisi Serdar Demir ve ikincisi Emre Birinci, StarCraft birincisi Hazım Yalçın, WarCraft 3 birincisi Şafak Sağlam ve FIFA 2003 birincisi Fatih Ensari, Güney Kore’de mücadele edecek Türk Milli Takımı’nı oluşturdu.

World Cyber Games festivali

Gençlik ve Kültür Festivali olarak adlandırılan World Cyber Games etkinliği 2000 yılından beri Güney Kore’de gerçekleştiriliyor. Bu yıl 55 ülkenin katıldığı turnuvada 600’den fazla oyuncu büyük ödül için yarışacak. Türkiye’nin ilk defa geçen yıl katıldığı turnuva önümüzdeki yıldan itibaren farklı ülkelerde düzenlenecek. 2004 yılında Amerika’nın California eyaleti WCG finallerine ev sahipliği yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu