Oyun Haberleri

ABD’de kadınlar önde!




NPD Group’un pazar araştırmacıları geçtiğimiz hafta ve aylarda ABD’deki oyuncu nüfusu araştırmalarını sonlandırıp şu neticeye varmışlar: Kadın oyuncuların sayısı büyüyor.



Konsolda kadınların payı en son yüzde 28’di. Geçen sene bu rakam yüzde 23’tü. Bu büyümede Nintendo’nun Wii ve DS ile cezbettiği oyuncuların katkısının inkâr edilemeyeceği sebep olarak gösterildi. NPD’ye göre, sosyal ağlar ve mobil pazarla büyüyen rekabete rağmen, büyümedeki en büyük hisse konsol cephesine düşmüş.



Araştırmacılar başka verileri de kayda geçip, mesela toplam oyun süresinin yüzde 38’inin online oyunlara ayrıldığını ve bu oranın geçen seneyle aynı kaldığını belirtiyorlar. Bu sebepten sektör, iyiden iyiye online sahaya yönelecek, fakat tetkiklere göre oyuncular bu hızı aynı oranda yakalayamayacaklar.



Diğer taraftan ABD’de geçen yılın son çeyreğinde tüm oyunların yaklaşık yüzde 16’sı çevrimiçi alınmış. Micro Transaction parası harcayan kullanıcıların ortalaması, ücretsiz oynanan yapımların sayısı da arttığından, düşüş göstermiş.


KAYNAK 4players.de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu