Acer Predator 15
Geçtiğimiz senelerde piyasaya sürdüğü başarılı V 15 Nitro serisi ile dikkat çeken Acer oyun dizüstü bilgisayarları, gelişen video oyunu sektörü ile büyümeye devam ediyor. Aspire V 15 Nitro serisini oyun oynama üzerine tasarlayan Acer, bu dizüstü bilgisayarlarda GeForce GTX 960M ekran kartını kullanmıştı. Elbette, gelişen oyun sektörü mekanikleri ile donanım gereksinimiz de dolaylı olarak artıyor. Bu durumu fark eden Acer, oyuncular için tasarladığı Predator 15 serisini bizlere sunuyor. Alienware gibi diğer markalarla yarışan Acer, bakalım bu yarışı nasıl bir duruşla tamamlayacak.
Öncelikle Predator 15’in ilk dikkatimizi çeken özelliği, diğer dizüstü bilgisayarlara göre bir hayli ağır olması. 15.6 inch ekranı ile bizlerin karşısına çıkan Predator 15, şu ana kadar denediğim en ağır dizüstü bilgisayar olabilir. Ancak merak etmeyin, ağır olmasına rağmen bir o kadar da dayanıklı yapısı ile dikkat çeken Predator 15’in arka kapağındaki serinin parlak logosu da bir o kadar ilgi çekici.
15.6 inch’lik ekrana sahip olan Predator 15, 1920x1080p HD çözünürlüğü ile de görsel açıdan bizlere yeterli donanımı sunuyor. Hem parlak, hem mat, hem de koyu renkleri başarılı bir şekilde aktarabilen Acer Predator 15, ekran donanımı olarak LG’nin LP156WF6-SPP1 modelini kullanıyor.
Rakipleriyle yarışabilen klavye tasarımına sahip olan Predator 15’in tuşları ise hafif yükselmiş bir şekilde, rahat kullanımıyla karşımıza çıkıyor. Her tuş arasında 3 milimetrelik boşluklarla tuşlarını dizen Predator 15, oyuncular için W-A-S-D tuşlarını da kırmız renklerle süslemiş. Klavye’nin ekrana yakın kısmında bulunan açma tuşu ile renklenen klavyemiz ise fazlasıyla şık duruyor. Klavyeden çıkan ışık düzeneği eğer hoşunuza gitmiyorsa, bunu Predator 15’i uygulama programları ile de değiştirip, özelleştirebiliyoruz.
Touch-pad bölümü diğer laptoplara göre daha yumuşak olan Predator 15, dokunmatik kısmıyla bizlere rahat bir kullanışı da sunuyor. Öte yandan, eğer mouse kullanıyorsanız Predator 15’in dokunmatik kısmını da kapatma imkanına da sahipsiniz.
Sert kasası ve ağırlığı dikkat çeken Predator 15’in neden bu kadar ağır olduğunu rahatça anlayabiliyoruz. Dizüstü bilgisayarımızın fanları bir hayli büyük olurken, masaüstünde oyun oynamak için özel tasarlanan fanlar Predator 15’in arka kapağının alt kısmından sıcak havayı dışarıya doğru üflüyor. Fan kısmı bir hayli geniş olan Predator 15’in ısınma problemi yaşayacağını düşünmesek de, Acer oyuncular için özel geliştirdiği ve CD-ROM yerine takılabilen ek fanı da bizlere sunuyor.
Predator 15’in kutusunun içinde gelen bu ek fan, CD-ROM okuyucusunun yerine takılabiliyor. Eğer CD, DVD veya Blu-ray kullanmayan oyunculardansanız, Predator 15’in okuyucusunu rahatça çıkartabilir ve yerine bu ek soğutucuyu takabilirsiniz. Böylelikle en yüksek donanıma sahip bir oyunu açtığınızda ısınmayacak ve sizin performansınızı engellemeyecek olan Predator 15 ile rahatça oyunumuzu oynayabiliyoruz. Öte yandan, aşırı yükleme anında fazla çalışan fanları ile gürültü yapabilen Predator 15’in ise eksilerinden biri bu.
Gelelim Predator 15’in bizlere donanım olarak sunduğu içeriklere. Windows 10 ile bizlere sunulan Predator 15, yeni nesil oyunlara hazır görünüyor, lakin yavaş yavaş PC platformuna çıkan her oyun Windows 10’a ihtiyaç duyacak gibi. Intel Core i7-6700HQ işletimcisine sahip olan Predator 15, aynı rakiplerinde olan donanımla karşımıza çıkıyor. Her ne kadar i76820HK’den 100 MHz daha yavaş olsa da, i7-6700HQ yeterli performansı bizlere sunuyor.
Nvidia GeForce GTX980M ile karşımıza çıkan ve bizlere yüksek performanslı oyun oynama imkanını sunan ekran kartına sahip olan Predator 15, en son çıkan oyunları oynamamıza olanak tanıyor. Rise of the Tomb Raider gibi oyunları rahatça yüksek ayarlarda oynayabileceğimiz Predator 15, 16GB’lık DDR 4 RAM ile performans açısından bizleri zorlamıyor. Star Wars Battlefront, Fallout 4 ve Call of Duty: Black Ops 3 gibi oyunları ultra ayarlarda 60fps ile çalıştırabilen Predator 15, oyunculara bekledikleri performansı rahatça sunuyor.
256 GB SSD ve 1000 GB HDD kullanan Predator 15’in M.2 model kullanması ise bir hayli iyi olmuş diyebilirim. SATA III sürücüsü ile maksimum olarak 512 MB/s’ye ulaşan Predator 15 ise rakiplerinin rahatça önüne geçiyor.
Üzerinde HD kamera bulunan Predator 15, aynı zamanda bir adet HDMI, 4 adet USB 3.0, bir adet USB 3.1 girişine sahip. 4 adet USB 3.0’a sahip olması ise Predator 15’in başka bir artısı, böylelikle dosyalarımızı daha hızlı bir şekilde yollayabiliyoruz. Öte yandan, Predator 15’in rakipleri olan Alienware gibi ürünlerde 4 adet USB 3.0 portu da bulunmuyor.
Killer DoubleShot Pro isimli bir eklentiye sahip olan Predator 15, kablolu internet bağlantınızı önceliğe alarak oyuncuların herhangi bir lag ve kesinti yaşamasını da kolayca engelliyor. Killer DoubleShot Pro, bağlı olan internet kablosu ile kendiliğinden internet kullanımını önceliğe alıyor ve bizlerin uğraşmasına hiç de izin vermiyor.
Predator 15, birçok özelliğe ve özelleştirmeye sahip olsa da, Acer bizleri bu özelleştirmeleri kullanmamız için boğmamış. PredatorSense isimli program ile CPU’muzu kontrol edebiliyor, ProZone ile klavyemizi özelleştirip macrolar ekleyebiliyor, hatta klavyemizin ışıklandırmasını dahi özelleştirebiliyoruz. Öte yandan, DustDefender isimli ayarlamaya sahip olan Predator 15, fanlarda toz birikmemesi için her 3 saatte bir fanlarını çalıştırarak kendini temizliyor.
Acer Predator 15 her ne kadar yüksek donanımlı bir dizüstü oyun bilgisayarı olsa da, yüksek fiyatı ile de ayrıca dikkat çekiyor. Şüphesiz Acer Predator 15 bizlerin yeni çıkan oyunları oynamasında olanak sağlayacak, ancak sürekli gelişen oyun sektörü ve yeni çıkan donanım parçaları ile Predator 15 fiyat ve performans açısından ikinci defa düşündürtüyor.