Ürün İnceleme

Alienware Aurora ALX R2

PC oyuncularının birçoğu yüksek sistemde rahat oyun oynamak ve işlerini görmek isterler. Bu konuda Alienware, kullanıcılara farklı ve özel sistemler sunuyor. Birçok oyuncunun rüyalarını süsleyen sistemler yapıyor. Yüksek donanıma sahip olan bu sistemler sadece özellikleri ile değil, ayrıca özel tasarımlı kasaları ve ekipmanları ile de dikkat çekiyor. Merlin’in Kazanı test merkezini Alienware’ın masaüstü PC’lerinden biri ziyaret etti ve biz de bu sistemi inceleme fırsatını yakaladık.

Uzaylı istilası

Bize ziyarete gelen Alienware ilk olarak kasası ile dikkat çekiyor. Kasa gerçekten çok hoş yapılmış. Uzaylı simgesi kasanın ön tarafında yukarıda duruyor. Bu düğme kasanın ön panel kapağını açıyor. Diğer yandan kasanın üstünde havalandırma kapakları var. Bu kapaklar kendi yaptığınız ayara göre açılıp, kapanıyor. Bu kapakların en öndeki kısmında, kasanın üstünde içeri doğru gizlenmiş olan USB bağlantıları ve girişler yer alıyor. Böylece takılan bir USB, dışarı doğru değil, içeri doğru duruyor. Bu durum bazı zamanlar kasaya takıp da, kasanın dışına taşan USB’lere yanlışlıkla çarpama gibi durumları ortadan kaldırıyor.


Güç düğmesi de yine bu bölüme konulmuş. Ancak düğmenin yeri pek hoşuma gitmedi. Daha belirgin bir şekilde ön panele konulabilirmiş. USB hafıza takarken, yanlışlıkla basıp bilgisayarın kapanmasına sebep olabilir. Kasanın en arkasındaki kapak ise kasanın yan tarafını açmaya yarıyor, ama bu kapak kasanın arkasındaki ufak bir kol yardımı ile kilitli durumda. Bu kilidi açıp, kapağı havaya kaldırınca kasanın yan tarafı açılıyor.

Açıkçası Alienware’ın kasasının dışı gibi içi de gayet güzel bir şekilde yapılmış. Ekran kartlarını gizleyen ve koruyan bir kapak konulmuş. Bu kapağın da ufak bir kilidi var. Özellikle anakart üstünde başımıza bela olan kablo sorunu harika bir şekilde çözülmüş. Kablolar plastik kanal gibi bir koruma içine güzel biçimde toplanmış. Ayrıca uçları da açık olan bağlantı kabloları var. Eğer ekstradan sisteme bir şeyler koymak isterseniz, böylece bunlara bağlayabilirsiniz.

Işıklandırma en iyisi

Gelelim kasanın en önemli özelliği ise led ışıkları. Alienware AlienFX Editor programı yardımıyla ışıkları ayarlayabiliriz. AlienFX’te üç ana başlık var, bunlar; Thermal Controls, Alien FX ve AlienFusion. AlienFX’te ışıkları ayarladığımız menü yer alıyor. Kasada 8 bölgede farklı ışıklar seçebiliyoruz. İstersek tek renk, istersek farklı birkaç renk olabiliyor. İnce ayarlar da var. Bu ince ayarda normal halinde kasanın hangi renkte olacağı, uyku modunda hangi renklerin yanacağını ayarlayabiliriz. Ancak en önemlisi istediğimiz bir uygulamaya göre ışık değişimini de atayabiliriz. Mesela Half-Life 2’yi açınca kasanın ışıklarını turuncuya döndürebiliriz.

AlienFusion içinde yüksek performans, düşük kullanım ve dengeli kullanım seçenekleri yer alıyor. Bu seçenekler üstünde yine değişiklikler yapabiliyor ve performansın nasıl olabileceğini belirleyebiliyoruz. Kendi ayarlarımıza göre bir profil oluşturabiliyoruz. Thermal Controls’de ise sistem sıcaklığını görüyoruz ve fan Gadget’ları yer alıyor. Fanları ayarlayabilir ve kendimize göre profil yapabiliriz. Ayrıca bu menüde bulunan Active Venting ile kasanın üstünde yer alan havalandırma kapaklarını açıp, kapayabiliyoruz. Mesela sistem fanı %70 hızını geçtikten sonra kapaklar otomatik açılabilir hale getirebiliriz. Ayrıca ışık değişimlerinde yaptığımız gibi aynı şekilde herhangi bir uygulamaya göre kapakların açılması ve kapanmasını ayarlayabiliriz.

Kasa haricinde sistemle birlikte monitör, fare ve klavye geliyor. Fare Alienware’ın Tactx modeli. Fare üstünde sol tık düğmesi altında, hassasiyeti ayarlayan iki düğme ve ufak bir ekran var. Ayrıca fare altında bulunan profil ile yaptığımız ayarı kaydedebiliyoruz. Yine farenin altında bulunan diğer düğme ile tekerleğin dönüşünü iki aşamalı veya tek yapabiliriz. Tactx, Logitech’in G9 ile aynı tasarıma sahip. Yanında da 2 düğmesi daha var. Monitör ise Alienware OptX. Nvidia 3D Vision destekli 23 inçlik monitörün en önemli özelliği ayaklığı. Bu ayaklık yükseklik ve monitörün eğimi konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca ekstradan gelen parçalar ile arkasından sarkan kabloları toplayabiliyorsunuz. Klavye ise düşük bir model, bu yüzden arka aydınlatmaya sahip değil. Ancak ekstradan para vererek arka aydınlatmalı bir klavye modeline sahip olabiliriz.

Bize gelen sistemde toplamda 1 TB kapasiteli Raid yapılmış iki sabit disk, SLI yapılmış iki adet Nvidia GTS 240 ekran kartı, 2.6 GHz’lik Intel i7 920 işlemci, Alienware için özel üretilen 0H869M anakart ve 6 GB DDR3 RAM yer alıyor. Tabii ki bu sistemi test etmeden bırakamazdık. Alienware’ı test ederken oyunlardan ve özel benchmark programlarından yararlandık.

Oyunlar:

Far Cry 2 – 50 FPS
Crysis 2 – 40 FPS
Batman: Arkham City – 40 FPS

1920×1080 çözünürlükte, en yüksek grafik ayarlarını kullandık.

Benchmark programları:

PCMark7 – 2896
3DMark Vantage (P) – 13604
3DMark Vantage (H) – 8218
Unigine Heaven 2.5 (Directx 9) – FPS: 28 – Puan: 704
Unigine Heaven 2.5 (Directx 10) – FPS: 19 – Puan: 480

Alienware’in bize gelen Aurora ALX R2’si üst düzey bir performans göstermedi, ancak oyunlarda yeterli bir FPS oranına sahip oldu. Şunu da belirtmem lazım, genel olarak Alienware’ın masaüstü sistemine bakış yaptık. Özellikle kasası ve kalitesi ile dikkat çeken bir sistem. Kasası hem özel tasarımı, hem de özellikleriyle ilgi çekici. Ayrıca bu sistemi de baz almamak gerekli, sonuçta Alienware kullanıcıların isteği doğrultusunda belirlenen parçalarla sistemlerini oluşturuyor ve satıyor.

Puan: 7/10
Fiyat: 2200 dolar + KDV

Artılar:
-Şık ve özel kasa tasarımı
-Led ışıkları isteğe göre ayarlayabilme

Eksiler
-Fiyatı biraz daha düşük olabilirmiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu