Almak isteyip de ulaşmanız çok zor GameBoy aksesuarları
Japonya tabanlı elektronik ve yazılım firmaları arasında tanınmayı başaran Nintendo, 1989 yılında ilginç bir ürün ile karşımıza çıkmış idi. O döneme göre ilginç olan bu ürünümüz Game Boy idi. 8 bitlik dünyaların kapısını açan el ile taşınabilir olan konsol, rekordan rekora koşmuş ve bu başarıların ardından ise birkaç farklı sürüm ile konsol piyasasına damga vurmuş idi.
Game Boy’un kendi ana vatanı olan Japonya’ya baktığımız zaman ise, bu ürün ile birlikte farklı bir kültürün doğduğunu söyleyebiliriz. Birbirinden farklı aksesuarlar ile Game Boy cihazını daha kullanışlı hale getirmesinin yanında bir hayli ilginç olan ürünlerin listesine hep beraber göz atalım.
Game Boy Pocket Sonar
Ses dalgalarını kullanarak cismin boyut, uzaklık ve diğer değerlerini sunan Sonar (SOund Navigation And Ranging); ilk olarak deniz altılarında kullanılmış idi. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte herkesin kullanabilir hale geldiği Sonar sistem, Game Boy konsoluna da gelmeyi başarmıştı.
Bandai tarafından geliştirilen bu aksesuar, 1998 yılında hayat bulmasına rağmen sadece Japonya sınırları içerisinde satışa sunuldu. 20 metreye kadar kullanılan sonar aksesuarı ile birlikte ayrıca mini oyunlar da cihaza eklendi.
WorkBoy
1992 yılında gittiğimiz zaman ise, Game Boy için en iyi aksesuarlardan biri olarak gösterilen WorkBoy’u görüyoruz. Game Boy cihazını dijital bir günlüğe dönüştüren WorkBoy ile, klavye donanımı ile Game Boy’un buluşmasına şahit oluyoruz.
4 kişilik adaptör (Four-Player Adapter)
Sizlere sunduğumuz akseuarların içerisinde en iyilerinden birisi de 4 kişilik adaptör diyebiliriz. Bu cihaz ile, toplamda 4 kişi yerel ağ sistemi mantığı ile desteklenen oyunları bir arada oynama imkanına sahip oldu. Özellikle Pokémon oyunlarında kullanılan bu cihaz, en popüler aksesuarlar arasında yerini aldı.
PediSedate
Çocuklar için geliştirilen bu aksesuar ilginç bir şekilde yasaklanmış idi. Aksesuarın amacı ise, tamamen tıp sektörüne yönelik olduğunu söyleyebiliriz. PediSedate ile, çocuk hastaların dikkatleri başka yöne çekilerek; operasyon geçirecek olan çocukların rahatlayarak genel anesteziyi kolaylaştırıyor idi.
Mobile Adapter GB
Güzel bir fikir olmasına rağmen birçok dolandırıcılık ile sonu gelen Mobile Adapter GB ile cep telefonları ile Game Boy cihazımız arasında bağlantı kurulabiliyordu. Bu bağlantılı ile ise, iki cihazda aynı oyunları oynama ve eşli oyun fırsatı fikri yatıyordu.
GB KISS LINK
Oyun firmalarından birisi olan Hudson tarafından geliştirilen GB KISS LINK, o dönemlerde popüler olan Nectaris isimli oyundan sonra ortaya çıktı. Kızılötesi teknolojisi ile Game Boy cihazını buluşturan bu aksesuar aracılığı ile dosya paylaşımına zemin hazırlandı.
Handy Boy
Bu akseuarı bir nevi Game Boy koruyucu kılıfı olarak nitelendirebiliriz. Koruyucu işlevi gören bu aksesuar ile birlikte yeni tuş takımı da cihazımızda yerini alıyor. İsviçre çakısı olarak takma isim alan aksesuarda ayrınca; büyüteç ve fener gibi çok gerekli(!) işlevler de bulunuyordu.
Game Boy Radio
“Liseliler bilmez” diyebileceğimiz radyo teknolojisi, o dönemlerde popüler olması ile birlikte, Game Boy cihazında da yer etmişti. Kısaca, konsolumuza radyo sistmeni ekleyen aksesuar; başarılı satış rakamlarına ulaşmıştı. Ah ah, nerede kaldı radyolarda istediğimiz müziğin gelmesin için beklediğimiz heyecan…
Game Boy Shoes
İsminden de anlayabileceğiniz gibi, artık teknolojiyi bir kenara bırakıp modaya göz atalım. Game Boy cihazınızı cebinize ya da çantanıza sığdıramıyor musunuz? O zaman sizlerde cihazınızı ayakkabınıza koyun! Gerçekten vasat olan bu aksesuar, kısa sürede mantıksız olduğu anlaşıldı. Planlama esnasında kimse çıkıp demedi mi doktor bu ne?!
Singer Izek
Terzi mesleği ile uğraşan ya da hobi olarak dikişi tercih edenlere yönelik olan Singer Izek ile insanların dikiş eylemlerinden daha fazla zevk alınacağı düşünülerek geliştirildi. Özel desenlerin olduğu bu cihazların, beklenildiği sonucu da vermediğini belirtmekte fayda var.