Oyun Haberleri

AMD’nin 4×4 Platformuna dair yeni söylentiler

Intel kasım ayının başında Core 2 Extreme QX6700 ile dört çekirdekli işlemciler çağını başlatırken, en büyük rakibi AMD ise henüz bunun hazırlığında. Intel’in Kentsfield işlemcisine karşı AMD’den “4×4” platformu geliyor.



Resmi tanıtım günü yaklaştıkça haberler yavaş ama güvenilir bir şekilde gelmeye devam ediyor. Bu konuda ilk olarak, Asus’un yeni işlemci platformu için ilk üretici olacağı haberi yapılmıştı. Buna göre, anakartın ismi “LN64-SLI Deluxe” olacak ve üzerinde iki adet nVidia 680a yonga seti barındıracaktı. Önceki söylentilerden hareketle, bu iki bileşenin böyle bir anakartı çok pahalıya mal edeceği farzediliyordu.







The Inquirer’in iyi bilgilendirilmiş çalışanları, 4×4 anakartla ilgilenenlerin ne gibi fiyatlarla karşılaşacağını keşfettiklerini söylüyorlar. LN64-SLI Deluxe’nin “sadece” 300 Euro tutacağı düşünülüyor. Bu fiyat, Intel’in eşdeğer platformu için üretilen nVidia nForce 680i’li anakartların biraz üzerinde seyrediyor. Ayrıca, bir 4×4 sistem için iki yeni FX işlemcinin birlikte takriben Core 2 Extreme QX6700 kadar tutacağı hesaplanıyor.



Bu söylentiler tahakkuk ederse, AMD’nin elinde sadece performans değil, fiyat açısından da aynı değerde bir “As” bulunacak. 4×4 platformuna dair daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.



Kaynağa ulaşmak için TIKLAYINIZ.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu