Oyun Haberleri

Amerika eSpor’u resmi bir spor olarak kabul etmeye hazırlanıyor!

Aslında bu olay uzunca bir süredir konuşuluyor ve tartışılıyor. eSpor’un tıpkı tenis, basketbol ve futbol gibi geleneksel sporlar arasına dahil edilmesi için birçok farklı ülkede çalışmalar yapılıyor.

Olayın Amerika ayağındaysa geçtiğimiz Ekim ayında yaşanan bir olay herkesin dikkatini çekti ve sonunda gereken çalışmalar başladı. Super Smash Bros. Oyuncusu William “Leffen” Hjelte geçtiğimiz Ekim’de Amerika vizesi almaya çalıştığında sponsorlara ve turnuvalara rağmen talebi reddedildi. Bunun sebebiyse eSpor’un spor olarak sayılmamasıydı. Yani, normalde sporculara verilen P1 Vizesi Leffen için geçerli sayılmadı.

Bu noktadan sonra tepkiler büyüdü ve Beyaz Saray’a eSpor’un resmi sporlar içinde yer alması için dilekçe verildi. İşin güzel yanıysa Amerikan Hükümeti şimdiden League of Legens’in profesyonel oyuncularına P1 vizesi verilmesini görüşmeye başladı.

Olayın sonunda P1 Vizesi eSpor profesyonelleri için verilmeye başlarsa, hem Amerika hem de dünya ülkeleri için müthiş bir adım atılmış olacak.

Peki, siz ne diyorsunuz? eSpor sizce resmi bir spor olarak görülmeli mi? Yoksa halen bir spor olarak sayılamaz mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu