Makale

Anime & Manga #37 Great Teacher Onizuka

Anime ve Manga köşemizde bu hafta dünyanın en ilginç adamına yer vereceğiz; Onizuka. Anime dünyasının en çılgın karakterlerinden biri olan Onizuka, Great Teacher Onizuka ile kendisini gösterdi. Adından da anlaşılacağı gibi, öğretmenlik konusunda ilginç deneyimleri bizlere sunacak.

Great Teacher Onizuka, komedi ve dram türlerini mükemmel bir şekilde harmanlamış bir anime. İşin içerisine bir de ilginç bir okul ve birbirinden farklı öğrenciler girince, animenin eğlenceden öteye geçmesi biraz zor oluyor. Great Teacher Onizuka, her izleyene mutlaka bir ders veriyor ve bu sadece anlık kullanabileceğiniz basit bir nottan ibaret değil, aynı zamanda ömrünüz boyunca başkalaına da öğretebileceğiniz ödevlerden oluşuyor.

Great Teacher Onizuka, 1997’den 2002’ye kadar yayımlanmış bir manga serisi. Hem mangası, hem de animesi ile kendisini yeterince ön plana çıkartmayı başardı. Aynı anda 1999 yılında yayımlanmış bir de filmi mevcut. Her ne kadar animesi kadar başarılı olamasa da, filmini de izlemek ayrı bir deneyim kazandırabiliyor. Animesi ise 1999’dan 2000 yılına kadar toplamda 43 bölümden oluşuyordu.

Great Teacher Onizuka, bizleri eski bir motosiklet çetesi üyesi olan
Eikichi Onizuka ile tanıştırıyor. Bir çete üyesi olsa bile, onun
hayatında tek bir amacı vardır; en iyi öğretmen olmak. Zar zor girmeyi
başardığı bir okuldan, aynı şekilde zar zor mezun olup, diplomasını bir
şekilde alır. İş için başurduğu bir okulda, yaşadığı bazı kötü
deneyimler yüründen, kendisini yollara vurur ancak onun bilmediği bir
şey vardır. Okulun müdürü Onizuka’dan etkilenmiştir ve onu işe almak
istemektedir. Bunu duyan Onizuka, okula geri gider ve işi de kabul eder.

Tabii ki işin komik yanı Eikichi Onizuka, hayalindeki cici öğrencilerle karşılaşmaz. Öğrenciler problemli ve haylazdır. Daha kötüsü okulun en problemli ve öğretmenlerden nefret eden sınıf, Eikichi Onizuka’ya verilmiştir. Onizuka’ya öok önemli bir görev düşer; bu haylazları kendi yoluyla adam etmek. “En iyi öğretmen olmak” peşindeki hayalini gerçekleştirmek için, bu inanılmaz bir fırsattır. Böylece Eikichi Onizuka’nın komedi, drama ve hayatın gerçeklerini gösteren macerası başlamış olur.

Great Teacher Onizuka’nın kimi zaman gözlerinizden bolca yaş akıtacağı bir gerçek, nasıl mı? Merak etmeyin sadece gülmekten. Bir öğretmenin, örnek bir birey olması gerektiğini savunan bir yönetime karşı duran Onizuka, kendi yöntemleriyle öğrencilerini eğitiyor. Hem çapkın, hem ps,kopat, hem de babacan bir adamdan bahsediyoruz.

Great Teacher Onizuka, müzikleriyle de başarılı bir anime. Sıkıcı veya iç gıcıklayan bir tarzı yok. Jenerikleri de bir o kadar eğlenceli. Her ne kadar daha animenin başlarında “ne kadar saçma” diyebilseniz bile, zamanla “bu adam böyle saçma davranıyorsa, bir amacı vardır” diyorsunuz.

Great Teacher Onizuka’nın her anime ve manga takipçisi tarafından izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Eski bir anime olması sizleri yanlış bir düşünceye yöneltmesin. Eğlendiriyor, güldürüyor ve aslında küçük sandığımız ancak aslında büyük olan sorunları nasıl çözmemiz gerektiğini bizlere öğretiyor. Bazı müstehçen içerikleri küçük yaştaki izleyicileri uzak tutsa bile, kalitesinden hiçbir şey kaybetmiyor.

Kısacası hem mangası, hem de animesi son derece başarılı olan Great Teacher Onizuka, arşivlerinizde yer almayı hak eden bir yapım. Animesi manganın sadece bir kısmını konu aldığı için, mangasını takip ederseniz, pişman olmazsınız. Harcayacağınız zamana değecek.

İyi seyirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu