Teknoloji Haberleri

Antalya’da Bitcoin cinayeti

İlk çıktığında kimselerin umursamadığı ancak son yollarda oldukça popüler olan dijital para birimi Bitcoin‘in adına, ülkemizde bir cinayet vakası yaşandı. Söylenenlere göre Antalya’nın Serik ilçesinde kiraladığı otomobilin arka koltuğunda ölü bulunan Şükrü Mert Ersoy, Bitcoin için boğularak öldürülmüş. Boğulmadan önce uzun süre darp edildiği söylenen Ersoy’un, beş kişi tarafından öldürüldüğü söyleniyor.

Polis’in açıklamasına göre Şükrü Mert Ersoy’u 50 bin dolarlık Bitcoin için öldüren şahıslar, Ersoy’u öldürmeden önce parayı transfer ettirmek için zorlamışlar. Sahip olduğu Bitcoin’i transfer etmek istemeyen Ersoy, uzun bir süre boyunca bu yüzden internet üzerinden tehditler almak zorunda kalmış. Hali hazırda diğer ülkelerde oldukça popüler olan Bitcoin’in etkisi, görünüşe göre yavaş yavaş ülkemize de geliyor. Özellikle Amerika’da yaşanan Bitcoin nedenli cinayet serisine, yeni bir tanesinin ülkemizden eklenmesi oldukça üzücü bir durum olmuş. 

Antalya’da Bitcoin için cinayet işlendi

Son olarak Ersoy’un, Bitcoin ticareti için bazı tehlikeli sitelerde sörf yaptığı yaptığı söyleniyor.  Hali hazırda hızla düşüşe geçen Bitcoin, umarız ilerleyen günlerde kötü şöhretine devam etmez. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu