Oyun Haberleri

Apex Legends patentini üzerine kayıt ettiren Türk

Bugün elimize ulaşan bir eposta aracılığı ile çok ilginç bir bilgi aldık. ePosta Gmail üzerinden Cihan Turan isimli birinden geliyordu. İddiasına göre EA’in en önemli yapımlarından biri olan Apex Legends oyununun Türkiye’deki patentini kendi üzerine kayıt ettirmişiti. Sunduğu görseller içinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından verilen bir onay da bulunuyor.

EA, Apex Legends markasının Türkiye’de patentini almamış

Gelen ePostada tescil işlemi için 8 Ağustos 2022’de başvurulduğunu, onayının da 12 Ekim 2022’de geldiği belirtiliyor. Patentin onaylanmasından bir ay sonra durumu fark eden EA ise avukatları aracılığı ile bu patent hakkından vazgeçmesi için Cihan Turan ile iletişime geçiyorlar. Turan’ın ismi kendi projeleri için kullanmayı istediğini söylemesi sebebi ile de bu konuda uzlaşmaya gidebileceklerini belirtiyorlar.

ePosta’da yazanlar genel olarak bunlardan ibaret olsa da bilginin doğruluğunu sorgulamak için biz de kurum üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirdik. Gördüğümüz sonuçlar verilen bilginin doğru olduğunu gösteriyordu.

Tescil işlemi tamamlandıktan sonra üç aylık bir süre içinde itiraz edilebiliyor (Türk Patent ve Marka Kurumu’ndaki bir açıklama göre de 2017 sonrası için iki aylık bir süre gerekiyor. Bu sebeple itirazın ne kadar süre içinde yapılması gerektiğinden tam emin olamıyoruz). Sürenin bitiminden bir gün önce yapılmış bir itiraz da kurumun web sitesinde yer alıyor. Kim olduğu açıklanmasa da muhtemelen EA tarafından bir itiraz yapılmış olabileceğini düşünüyoruz.

EA, Apex Legends markasının Türkiye'de patentini almamış

Oyunlar içlin benzer girişimler daha önce de yapılmıştı. God of War markası için yapılan iki farklı başvuru patent kurumu tarafından daha sonra iptal edilerek haklar Sony’e devdilmişti.

God of War Patent

Bu konudan bir sonuç çıkar mı bilmiyoruz ancak Cihan Turan bu konunun takibinde olacağını belirterek, Türkiye’nin önemli avukatlık firmalarından biri ile anlaştığını söylüyor. Bu noktada yorum yapmak için çok erken. Ancak süreci takip edeceğiz.

Apex Legends dünyanın en çok oynanan oyunları arasındadır. Nisan 2021’de EA’in CFO’su Blake Jorgensen bir açıklama yaparak oyunun gelirlerinin 1 milyar doları aştığını belirtmişti. Oyunun Türkiye’de de oldukça fazla takipçisi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu