Teknoloji Haberleri

Apple, Nintendo’yu bitirmek mi istiyor?

Geçtiğimiz Çarşamba gününü hatırlayacak olursak, Apple firması geleneksel tanıtım etkinliği ile karşımıza çıktı. Tanıtım etkinliklerinde alıştığımız gibi yeni model iPhone, iPad tanıtılırken; yeni teknoloji ürünleri de bizlerle buluştu. Bu ürünlerden birisi de yeni Apple TV oldu.

iOS tabanlı geliştirilen TV OS adlı bir işletim sistemini barındıran yeni Apple TV, iOS işletim sisteminde olan özellikleri de kendisinde dahil ediyor. Bunların yanında ise Apple’ın, oyun sektörüne de girdiğini görmekteyiz. Galaxy on Fire, Rayman Adventures, Disney Infinity, Guitar Hero, Beat Sports, Shadowmatic gibi oyunların oynanabilir olacağı cihazın, Wii için bir tehlike olup olmadığı da bu dakikadan sonra tartışmalara yol açtı.

Birçok blog sahibinin yaptığı yorumları göz önüne alırsak, Apple firmasının bu hamlesinin hiç radikal olmadığını söyleyebiliriz. Bunun nedeni olarak ise, Nintendo ekibinin Wii U ile piyasada zor günler geçirdiği olarak belirtildi. Durum böyle olunca da, Nintendo’nun zar zor elinde bulundurduğu pazara, Apple’ın göz koyduğu yorumları geldi. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu