E3

Arada kaynamaması gereken oyun: Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Blind Forest grafikleri ve oynanış tarzı ile son yıllarda çıkan en başarılı oyunlardan birisiydi. Metroidvania sisteminin sahip olması gereken tüm özellikleri içerisinde barındıran oyun içinize işleyen hikayesiyle de unutulmazlar arasına girdi bana göre. Hal böyle olunca oyunun devamı da en azından benim için oldukça önemli bir duyuru oldu.

Açıkçası Microsoft konferansı genel olarak Scorpio, yani Xbox One X üzerine ilerlese de konsolun beklenen seviyede özel oyunlara sahip olmaması en büyük problemi gibi duruyor. Konferansın benim açımdan en büyük ve sevindirici duyurusu da bu yüzden Ori and the Will of the Wisps oldu. Derinlik açısından şahane bir ortama sahip olacağı daha ilk videodan bile belli olan oyunda, ilk oyundaki karakterimize yani ori’ye tekrar merhaba diyeceğiz.

Videodan konunun nereye gideceğini kestirmek zor ama ortam ve müzikler açısından ilk oyunu aratmayacağı da kesin gibi. Bu nedenle hala ilk oyunu oynamayanlardansanız, devam oyunu gelmeden önce kesinlikle göz atmanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü başlıkta da belirttiğim gibi Ori an the Will of the Wisps arada kaynamaması gereken oyunların başında geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu