Teknoloji Haberleri

Araştırmalara göre üç kelimelik şifreler oldukça güvenli

Araştırmalara göre üç rastgele kelimenin birlikte kullanıldığı şifreler hala en güvenilir şifre kombinasyonlarından. İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’ (The UK’s National Cyber Security Centre) nin araştırması, siber suçluların şifre kırmak için kullandıkları yaygın yöntemlere karşı en etkili yöntemin rastgele 3 harften oluşan şifreler olduğunu ortaya koydu.

Araştırmalara göre üç kelimelik şifrelere güvenebilirsiniz

NCSC( İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi), uzunluk, farklılık ve kullanışlılık bakımından bir çok kriter göz önüne alındığında rastgele üç kelimeden oluşan şifrelerin hackerlara karşı en güçlü kombinasyonlar olduğu belirtiliyor. Araştırmaya göre tahmin etmesi kolay tek kelimelik kombinasyonlar (2! gibi) ya da kısa ve baştan savma parolalar saldırılara karşı en güvenilmez kombinasyonlar.

Araştırmalara göre üç

Ancak söz konusu makalede 3 kelimeden oluşan şifrelerin  kolayca hatırlanabilecek veya şifre koruma programlarında kolayca saklanabilecek şifreler olduğu belirtiliyor. Ayrıca, sabit 3 kelimeden oluşan bir kombinasyonun, farklı sitelere giriş yaparken kolayca modifiye edilebileceği ifade ediliyor.

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, siber güvenlik sorunları konusunda araştırma yapma ve farkındalığı arttırıp siber suçlulara karşı mücadele etme amacıyla devlet eliyle kurulmuş bir organizasyon.  “3 kelimelik şifreler” konusunun, uzun süredir NCSC’nin üzerine en çok düştüğü konulardan olduğu ifade ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu