Oyun İncelemeleri

ARMA 3

Kelimelerle anlatılamayacak bir oyuna bir kez daha geldik sizlerle. Bu sefer ki oyunumuz ARMA 3. Arma 3 gerçekten de büyük bir içeriğe sahip olduğundan bu tabiri kullandım yukarıda. Her oyuncuya oyunu aldırmak için ellerinden geleni yapmışlar. Bunu biraz başardıklarını söyleyebilirim. Genel olarak Arma serisini bilenler oyundaki alanın büyük bir savaş alanı olduğunu bilirler.

Haritayı gezmeyi bitirene oyunu verecem!!

Bu büyük alandaki çoğu yer bomboş yollardan oluşuyor diyebilirim fakat önemli olan bu büyük harita değil, bu büyük haritanın içinde yapacaklarımız. Haritanın büyüklüğü yaklaşık olarak 270 km². Yani anlayacağınız, gezmekle bitmeyecek kadar büyük bir haritaya sahip. Fakat haritanın her yanı birbirinden farklı içeriklere sahip değil. Çoğu yer birbirine benziyor. Bunu oynadıkça sizler de fark edeceksiniz.

Harita büyük olduğu için oyunun süresi de baya bir uzuyor. Harita büyük ve önümüzde güzel değerlendirilebilecek bir alan var. Bu güzel alanı Editör modu ile değerlendiriyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki nedir bu editörlük muhabbeti? Cevabını hemen vereyim.

Arma 3’te bulunan Editör modu ile birlikte oyuncular kendi bölümlerini, hikayelerini oluşturabilecekler. Üstelik yapılan bu senaryolar ve bölümler diğer oyuncularla paylaşılabilinecek ve isteyen oyuncular oynayabilecek. Bunları yapmak gözünüze biraz zor gelmiş olabilir fakat Steam’de bulunan Workshop ile tüm bunları kolaylıkla yapabiliyoruz.

Oyunun daha ilk haftası olmasına rağmen, 1.500’den fazla bölüm yapılmış durumda. Bu özellik gerçekten oyun tarihinde bulunması gereken mükemmel bir özellik. Sürekli olarak yeni bölümler ekleniyor ve oyundan hiçbir zaman sıkılmıyorsunuz. Aynı yeri iki kere oynamak gibi bir olay gerçekleşmiyor. Şimdi ise asıl oyunun hikayesinden bahsedelim.

Özel birlikler tekrardan iş başında
Asıl hikaye içerisinde, İngiliz Özel Kuvvetler birliğinde yer alan bir askerin kontrolünü alıyoruz. 2030’lu yıllarda İran askerleri Ege Denizi’nde bulunan Yunan Adaları’na saldırı gerçekleştiriyor. NATO birliği de bu saldırıyı geri püskürtmeye uğraşıyor. Daha sonra ise NATO başarısız oluyor ve biz de orada tek başımıza kalıyoruz. Daha sonra hikaye farklı kollara uzanarak devam ediyor.

Hikaye ilerlerken farklı oynayış şekillerini de seçebiliyorsunuz. Yani hava saldırıları, UAV’ler ve ağır silahlar sizin yardımınıza geliyor. Single player mod haricinde tabii ki multiplayer mod da bulunuyor. Burada diğer oyuncularla takım kurarak savaşlar yapabiliyorsunuz. Bana göre single player yeterince iyi olmuş yani multiplayer moduna gerek bile yok diyebilirim. Fakat harita büyük ve 20’den fazla araç kullanımı mevcut. Bunlar varken gidip multiplayer yapmazlarsa ayıp etmiş olurlardı.

Grafikler olağanüstü
Grafiklerinden ve seslerinden bahsetmeye gerek bile yok diyebilirim. Mükemmel ötesi grafikleri mevcut ve sisteminiz sağlamsa hiçbir sıkıntı çıkmadan en yüksek grafiklerde oynayabiliyorsunuz. Sistemi düşük olanlar da rahatça oynayabilirler fakat ben bir önceki cümlemde en yüksek grafiklerde oynamaktan bahsettim. Aman yanlış anlaşılma olmasın. Evet genel itibarı ile Arma 3’e olmuş diyebiliriz. Arkadaşlarınızla birlikte satın alıp oynarsanız eğer daha çok keyif alacağınız kesin.

Bir nevi savaş simülasyonu gözüyle de yaklaşabilirsiniz oyuna. Geniş çaplı güzel bir oyun. Eleştirilecek pek bir yanı da bulunmuyor. Ayrıca şunu da ekliyeyim, Battlefield seven insanlar Arma’yı da sevecektir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu