Oyun Haberleri

Artık PC’de DualShock 4 kullanabileceğiz

PlayStation Now sisteminin tüm dünyaya ve özellikle de PC platformuna açılmasının üzerine Sony’nin PC oyunculuğuna doğru ilk adımları atmakta olduğu haberleri de ortaya çıkmıştı.

Normalde Sony PlayStation 4’ün resmi oyun kolu DualShock 4’ü PC’de kullanamıyorduk. Yani aslında kullanıyorduk ancak bunu sadece üçüncü parti yazılımları kullanarak DualShock 4’ü bir Xbox koluymuş gibi tanıtarak yapıyorduk. Sony’nin yeni adımı sayesinde bazen virüs tehlikesi bile taşayan bu programlardan kurtuluyoruz.

Yeni kablosuz adaptör sayesinde DualShock 4’ü Bluetooth üzerinden sisteminize bağlayabiliyor ve Remote Play ile PS Now gibi uyumlu uygulamalardan aldığınız verimi artırabiliyorsunuz. Üstelik bu adaptör hem PC hem de Mac sistemleri için tam uyumluluk sunuyor. Adaptör için henüz kesin bir çıkış tarihi yok ancak 2016 bitmeden piyasaya çıkacağı açıklanan bilgiler arasında.

Şahsi görüşüm olarak da en rahat kontrolcülerden birisi olarak gördüğüm DualShock 4 için böyle bir adım atılması benim hoşuma gitti. Ne idüğü belirsiz üçüncü parti yazılımlarından da böylece kurtulmuş oldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu