Makale

Assassin’s Creed: Pirates (Mobil İnceleme)

Now we are ready to head for the Horn,
Way, ay, roll an’ go!
Our boots an’ our clothes boys are all in the pawn,
Timme rollickin’ randy dandy O!

Korsanlar ne kadar güzel insanlar değil mi? Oyun dünyasında her zaman için varolmuş kişiler. Her ne kadar şimdi arka planda kalmış olsalarda eskiden yapmış oldukları şeyler, hazine arayışları, gemi savaşları aklımızın bir tarafına kazınmıştır. Oyunlar, kitaplar ve filmler bizlere korsan olmayı ve korsanların neler yaptığını çok iyi bir şekilde öğretmiştir.

Mobil platformda müthiş deneyim
Bildiğiniz gibi Assassin’s Creed IV: Black Flag müthiş bir atmosfer ile piyasaya çıktı. Oyuncular gerçekten bu oyunu sevdiler ve severek hala oynamaktalar. Assassin’s Creed’e korsan kavramını kattıklarında aslında pek sıcak karşılamamıştım. Mısır veya Uzakdoğu temalı bir oyun çıkarmalarını bekliyordum ben açıkçası. Her neyse dedim ve oyunu oynadım fakat pek ısınamadım, ertelemek durumunda kaldım.

Daha sonra ise Assassin’s Creed: Pirates ortaya çıktı. Adından da belli olduğu gibi sadece korsanları kapsıyor. Suikastçi kavramından her ne kadar uzaklaşmış olsa bile oyun içerisindeki bazı özellikler bize bu kavramı hatırlatıyor. Evet, oyunumuz genel olarak korsanlara dayalı durumda. Hikayemiz ise şu şekilde: Oyun içerisinde Alonzo Batilia adlı karakteri yönetiyoruz. Bu karakterimizin bir tayfası var ve denizlerde gezen bir korsan. Tayfası ile birlikte şarkı söylemeyi çok seviyor. Özellikle yukarıda ilk sözlerini yazmış olduğum şarkıyı.

Genç kaptanın hedefi büyük
Bu arkadaş genç ve iyi bir gemi kaptanı olduğu için büyük hazineler peşinde koşuyor. Aradığı en büyük hazine ise Fransız korsan La Buse’un hazinesi. Bu hazineyi bulana kadar rahat durmayacak ve her tarafı arayıp duracak. Tabii bu serüvende kaderimiz direkt olarak bizi ganimete götürmüyor. Gittiğimiz yollarda zorlu savaşlar veriyoruz ve gizemli keşişler için görevler yapıyoruz. Hikaye boyunca bu keşişler her zaman için karşımıza çıkıyor fakat asıl kimliklerini bize hiç açıklamıyorlar. Hep bir sır olarak karşımıza çıkan bu arkadaşlardan aldığımız görevler zamanlı oluyor ve zaman karşı bir yarışa başlıyoruz.

Verilen süre içerisinde gerekli olan malzemeyi gidip alıp keşişlere veriyoruz ve ne kadar hızlı yaparsak ona göre ödül alıyoruz. Keşişler ile olan anlaşmamızı bitirdikten sonra denizlere açılıp tekrardan şarkılarımızı söyleyebiliyoruz. Keşişler haricinde oyunda araştırabileceğimiz birçok şey bulunuyor. Tabii oyunumuz mobil bir oyun olduğundan bunlar bir süre sonra kendilerini tekrarlamaya başlıyor. Buna rağmen aynı keyfi aldığımı söyleyebilirim sizlere. Korsan savaşları yapmak oldukça keyifli olmuş.

İlk olarak küçük bir gemide serüvenimize başlıyoruz fakat daha sonra güzel işler başardıkça daha iyi gemilere geçiş yapıyoruz. Yeni ve büyük gemiler almak haricinde sahip olduğumuz gemileri de büyütmek mümkün. Hızını, toplarını ve daha birçok özelliğini geliştirebiliyoruz. Gerekli geliştirmelerinizi yaptıktan sonra tekrar denizlere açılın ve yeni mekanlar keşfetmeye bakın. Harita boyunca ilerledikçe yeni adalar keşfediyorsunuz, bu adalara girdiğinizde geminizle turlayarak etrafta gezinebiliyorsunuz. Geminizle ne kadar çok gezerseniz o kadar çok şey bulmanız mümkün. İsterseniz harita ile de geminizi kontrol edebiliyorsunuz.

Harita üzerinde görebileceğiniz noktalardan genel olarak bahsetmek isterim sizlere. Haritamıza dikkatli bir şekilde bakarsanız eğer gidebileceğiniz belirli yerleri ve gezinen gemileri rahatlıkla görebilirsiniz. Gidebileceğimiz yerler arasında tekne yarışları, korsan savaşları, keşiş görevleri, görüş noktaları ve hızlı seyahat imkanları bulunuyor. Bunların haricinde oyun içerisinde gezinen gemilere de müdahale edebiliyoruz. Bu gemiler korsan gemileri, İngiliz gemileri ve mal taşıyan gemiler olabiliyor. Saldırıp saldırmamak size kalmış bir şey.


Haritamız oldukça büyük

Oyun içerisinde ilerledikçe karşınıza farklı olaylarda geliyo, misal: Suikastler. Gemi ile suikast yapmak kulağa biraz saçma geliyor olabilir fakat bu gerçekten mümkün. Göreve girdikten sonra belirli bir alan içerisinde hedefimize ulaşıp onu öldürmeye çalışıyoruz. Daha sonra ganimeti toparlayıp oradan uzaklaşıyoruz. Bunu yaparken mayınlara ve düşman gemilerin radarlarına dikkat etmek zorundayız.

Gemimizi büyütüyoruz fakat içini de düzenlememiz gerekiyor bildiğiniz gibi. Ne kadar iyi bir tayfa toplarsak o kadar iyi sonuçlara ulaşırız. Bunu yapmak içinde tavernaları dolaşıyoruz. İyi adamları veya gözümüze kestirdiğimiz korsanları para ile alıp tayfamıza katıyoruz. Sanırım gerekli olan her şeyi yaptık oyunda fakat ardında kalan birkaç şey daha bulunuyor. Gizli olan şeyler. Hişşt! Bu gizli olan nesneleri görevler aracılığı ile bulmak mümkün. Kimi zaman değerli bir hazine, kimi zaman da saygı değer bir not. İşte bunları bularak ekstra para kazanabiliyoruz.

Mobil oyundan daha fazlası
Bir mobil oyunda olması gerekenlerden fazlasını içeren Assassin’s Creed: Pirates’ın gerçekten iyi bir olduğunu söylemek mümkün. Her ne kadar bu seriye soğuk yaklaşsam bile bu oyunu çok sevdim diyebilirim. Oldukça kapsamlı ve tatmin edici. En tatmin edici yanı ise oyunun grafikleri. Grafikler o kadar güzelki korsanların söylediği şarkı ile birlikte oyuna kendinizi tamamen kaptırabiliyorsunuz. Böyle bir durum olunca aldığınız zevk kat kat artıyor. Grafikten kastım tamamen doku detayları ve efektler diyebilirim. Suyun dalgalanış şekli bile çok hoş duruyor.

Evet kesinlikle bu oyunu almanızı öneriyorum diyebilirim. Fiyat performans açısından muazzam bir deneyim olacaktır. Oldukça ucuz bir fiyata satışta ve size inanılmaz bir zevk verecek. Bu kadar övmeden sonra alırsınız diye düşünüyorum.

Puan: 100 üzerinden 80

Oyunumuzun artıları:
Sağlam grafikler
Geniş harita
Keşfedilecek pekçok şey
Korsanlığı bize güzel bir şekilde hissettirmesi

Eksileri ise şu şekilde:
Kendini tekrar eden oyun yapısı
Ufak tefek hatalar

Zaten şu sıralar mobil platformda oyun kıtlığı mevcut, en azından Assassin’s Creed: Pirates ile birlikte bu kıtlıkta sağlam bir zevk alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu