Asura’s Wrath
Her gün birçok oyun oynuyoruz. Genel olarak bu oyunlar tipik oynanış yapılarına sahip. Bu yüzden de hikaye ve sunum gün geçtikçe önem kazanıyor. Capcom ve CyberConnect2’nin ortak yapımı olan Asura’s Wrath da, hikayesi ve sunumuyla aklınızı başınızdan alacak bir yapım.
Biraz Hint mitolojisi, biraz bilimkurgu, biraz da anime soslu olan Asura’s Wrath, tüm bu elementleri bir nevi hack ‘n slash potasında eriterek karşımıza sunuyor. 8 yarı-tanrı generalden biri olan Asura’nın günün birinde İmparator’u kanlar içinde bulmasıyla hikayemiz başlıyor. Asura’nın İmparator’un katili olduğunu düşünen diğer yarı-tanrılar, onun ihanet ettiğini düşünerek Asura’yı 12 bin yıl sürecek bir sürgüne yolluyor. Karısı öldürülen ve kızı kaçırılan Asura, öfkesinin de yardımıyla 12 bin yıldan sonra karşımıza çıkıyor. Kısaca hikayeden bahsettik. Zaten daha fazlasını oynayıp görmeniz gerektiğini söylemem gerekiyor.
Asura’s Wrath’a oyun demek aslında doğru değil. Karşımızda daha çok bir interaktif anime bulunuyor. 3 parça – 18 bölümden oluşan bir anime serisi Asura’s Wrath. Nasıl Metal Gear Solid serisinde 90 dakikalık ara sahnelerin yanında eş değer düzeyde oynanış bulunuyorsa, Asura’s Wrath’ta oynanış namına pek fazla bir şey bulunmuyor. Buna rağmen ara sahneler muhteşem. Hatta epik bile diyebiliriz. Gezegen büyüklüğünde dev bir yarı-tanrıyla çarpıştığınızı, binlerce uzay gemisinin arasında uçtuğunuzu düşünün. Bütün bunların anime tadında sunulduğunu da eklersek, gözlerinizin bayram yaşayacağını söyleyebilirim. Her bölüm birbirinden ayrı düşünülmüş. Bu da adeta bir dizi izliyor havasını yansıtıyor. Her bölümün sonunda o bölümde açtığınız ekstralar gösteriliyor. Bu ekstralar arasında Japon sanatçılar tarafından yapılan çizimler, karakter tasarımları gibi görseller yeralıyor.
Peki bu oyun madem bu kadar muhteşem, neden düşük puanlar alıyor. İlk olarak oynanışın toplamda 6 saat sürdüğünü söylemem gerek. Bunların da %70’inin sinematik olduğunu hesap edersek, neredeyse oyun oynamadığımızı söyleyebilirim. Hatta bir bölümdeki oynanışın sadece 50 saniye sürdüğünü görünce şaşırmamak elde değil. Oyunun fiyatının PS3 için 180 TL olduğunu da ekleyince bu durum haliyle puanını düşürüyor.
Oyunu yerme kısmını geçtikten sonra görsel ve teknik detaylarına inelim. Unreal 3 motoru kullanan Asura’s Wrath, tam anlamıyla bir görsel şölen. Efektler, görsel zenginlik, sunum konularında kesinlikle bugüne kadar görüp görebileceğiniz en iyi oyun diyebilirim. Anime hayranı biri olmamama rağmen Cyberconnect2’nin çıkardığı iş oldukça tatmin edici. Tek sorun olarak bazı ses efektleri ve bazı karakterlerin zayıf İngilizce dublajı. Japon kökenli oyunların İngilizce dublajları zaten bu tür oyunlardaki en büyük sorun.
Müzik konusunda da oldukça başarılı bir oyun Asura’s Wrath. Chikayo Fukuda imzalı müzikler, hikayenin dramatizasyonuna büyük katkılar sağlıyor.
Asura’s Wrath’ta herhangi bir çoklu oyuncu ya da co-op modu yer almıyor. Bununla birlikte oyuna indirilebilir bölümlerin de çıkacağı söyleniyor. Capcom ve Cyberconnect2, Asura’s Wrath’la tamamen yeni bir tür denemişler. Her oyuncunun en az bir defa tatması gereken bir yapıt. Ancak bir oyun olarak başarılı olması imkansız görünüyor. Anime seviyorsanız kesin edinmelisiniz.