Ürün İnceleme

Asus 6x Harici Blu-ray Yazıcı

Yıllar önce ilk floppy disk çıktığı zaman insanlar “bu kadar depolama alanını kim, ne yapacak?” diye düşünmüştü. Sonrasında CD denen bir mucize depolama birimi çıktı ki, günümüzde az da olsa hala kullanılıyor. Hemen ardından gelen DVD, depolama alanını artırmakla kalmayıp filmlerde hem görsel açıdan hem de ses kalitesi bakımından mükemmel bir sıçrama yarattı. Şimdi ise sırada Blu-ray var. Piyasaya çıkalı uzunca bir süre olmasına rağmen hala tam anlamıyla ucuzlamayan Blu-ray okuyucular ve medyalar, zamanında DVD’nin de geçtiği bir süreçten geçiyor: Pahalı ve zengin işi eğlencesi. Tabii eğer evinizde bir PlayStation 3 veya bir Blu-ray oynatıcı var ise, bilgisayarınız için de bir Blu-ray yazıcıya sahip olmanız, internetten indirdiğiniz içerikleri sinema sisteminizde oynatabilmenizi sağlayacaktır. Anakartlarıyla yakından tanıdığımız Asus da piyasaya harici bir Blu-ray yazıcı çıkardı. Gelin o ürünü yakından tanıyalım…



Asus’un Blu-ray okuyucusu, dış görünümüyle oldukça ön plana çıkabilen bir ürün. Etrafı piyano siyahı renkte plastik ile kaplı olan ürün, masanızın gayet şık duracaktır. Sürücünün üst kısmında açık renkli yarıklar şeklinde görünen yerler ise Blu-ray oynatıcının içerisinden gelen, yazılım ile ayarlanabilen mavi renkli ışık ile oldukça hoş bir görünüme kavuşuyor. Ürünün alt tarafında marka – seri numarası etiketleri ile kauçuk ayaklar bulunuyor. Bu kauçuk ayaklar sayesinde, diskiniz sürücünün içinde dönerken masanızın üzerinde daha az titreşim yapıyor. Bu da daha az ses anlamına geliyor…


Ürünün ön kapağında bulunan tek tuş, kapağın açılmasını sağlıyor. Arka panelde bulunan tek port ise, beraberinde gelen 2 uçlu USB kablosu aracılığıyla bilgisayarınız ile bağlantı kurmanıza imkan tanıyor.

Asus harici Blu-ray yazıcının en hoş tarafı, beraberinde gelen minik ayak. Ürünün alt tarafında bulunan kauçuk kapağı açıp ayağı açılan yere taktığınız anda Asus Blu-ray, dikey modda çalışabilir hale geliyor. Masanızın üzerinde daha az yer kaplayacağı kesin. Daha da şık durduğu da… İşin güzel kısmı, ayağın sürücüye dokunduğu her nokta kauçuk ile kaplanmış. Böylece hem takma ve çıkarma işlemleri için sadece sürtünmeden faydalanmış oluyoruz, hem de titreşim iletimi bir miktar daha azalmış oluyor. Ayrıca takılıp çıkarılabilen ayağın altında da kauçuk bulunuyor.


2 MB tampon belleğe sahip olan ürün, bağlantı için USB 2.0 arabirimini kullanıyor. Asus harici Blu-ray yazıcının yazma performansları şu şekilde: BD-R 6x, DVD+R/-R 8x, DVD+R/-R(DL) 4x ve CD-R 24x. Kutu içeriğine göz atacak olursak, Power DVD 9, kartondan da olsa bir 3D gözlük, USB 2.0 kablosu ve ürünün ayak kısmının çıktığını söyleyebiliriz.



Techno-Labs’in yorumu


Blu-ray okuyuculara görsellik de katan Asus, gerek malzeme kalitesi, gerek sessizliği, gerekse tasarımıyla tercih edilebilecek bir ürün. Eğer bir Blu-ray okuyucuya ihtiyacınız varsa, alternetifler arasına Asus’u da eklemeyi unutmayın.


Puan: 9 / 10


Artılar
Malzeme kalitesi üst seviyede
Sessizlik için her şey yapılmış
Fazlasıyla şık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu