Bilgisayar dünyasının en köklü firmalarından biri olan Asus, donanım ürünleri ve laptoplar dışında komple sistemler ile de karşımıza çıkmaya devam ediyor. Firma bu bağlamda yelpazesine yeni bir ürün daha kattı ve biz de bu videomuzda, Asus‘un orta-üst seviyedeki iddialı masaüstü bilgisayarı Asus G11CD‘yi inceliyoruz.
Asus G11CD Video İnceleme
Asus G11CD, tasarımsal olarak oldukça agresif ve sert hatlara sahip. Boyut olarak günümüzün devasa kasalarına kıyasla çok daha az yer kaplayan Asus‘un oyuncu bilgisayarı, ayrıca ışıklar ile süslenmiş. Mouse ve klavyeniz ile senkronizasyonlu olarak da çalışabilen bu ledler, kazaya ayrı bir hava katmayı başarmış. Ön tarafta 4 adet USB port’u ve bir adet kart okuyucu girişi bulunan G11CD, USB portlarının hemen altında oldukça büyük bir açma kapama tuşuna sahip. Bu girişlerin üst tarafında ise DVD-RW bulunmakta.
Kasanın sol kısmında ufak bir plastik panel ile birlikte geniş havalandırma deliklerine yer verilen bir kapak tercihi yapılmamış. Günümüzde üst seviye oyuncu kasalarında alışık olduğumuz cam kapağı tercih etmeyen Asus, bunun yerine havalandırma performansı için delikli bir kapak tasarımı kullanmış. Kasanın ufaklığını göz önüne aldığımızda cam kapak seçilmemesi kasanın içindeki ekipmanları görememenize neden oluyor. Ancak fiyat bandına baktığımızda bu tip bir kasa için tasarımsal olarak avantajlı ve normal karşılanabilir.
Kasanın arka tarafında ise 6 adet USB portu, ses çıkışları, ethernet çıkışı, on board için HDMI ve VGA çıkışı bulunuyor. Ayrıca ekran kartı üzerinde de 3 adet Display Port, 1 adet HDMI ve 1 adet DVI çıkışı bulunuyor. Güç kaynağının üst kısımda bulunmasını sevmesem de güç kaynağının hemen altında bir adet egzoz fanı olduğunu da belirtmeliyim.
Tasarımsal özelliklerini geride bıraktıktan sonra G11CD‘nin asıl iddialı olduğu kısıma, içindeki donanıma gelelim. Oyuncu bilgisayarı denildiğinde iç güzellik, dış güzellikten tabi ki çok daha önemli. Öncelikle Asus G11CD‘nin kalbinden başlayalım. Asus G11CD‘nin işlemcisi, Intel’in 7. Nesil Core i7 işlemcisi olan Core i7 7700 olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzdeki tüm oyunlar için fazlasıyla yeterli bir performans sergilemeyi başaran Core i7 7700, her türlü yükün altından kalkabilecek kadar güçlü bir işlemci. Ayrıca bu işlemcinin uzun ömürlü olduğunu ve sizi uzun bir süre götürebilecek kapasitede olduğunu da belirtelim.
Bellek tarafında, 16 GB’lık RAM miktarı ile gelen bu model, bu konuda da sizi uzun süre idame ettirecektir. DRR4 RAM’den güç alan bilgisayarımız 2133 MHz desteği sayesinde RAM tarafında da beklentilerimizi fazlasıyla karşılamayı başarıyor. Hafıza tarafında ise 1 TB’lık ve 7200 RPM’lik HDD yanında, 256 GB’lık da SSD bulunuyor. İşletim sisteminizi ve favori oyunlarınızı SSD yükleyip, hızlı yükleme sürelerinin keyfini sürmek ise size kalıyor.
ASUS G11 modelleri için Teknik Özellikler tablosu
Model: G11CD
PSU: 500W / 300W
CPU: I7-7700 / I5-7400
VGA: GTX1070 / GTX1060 / GTX1050
HDD: 1TB / 2TB / 3TB
SSD: 128G / 256G / 512G
RAM: 4G / 8G / 12G / 16G / 32G
Diğer: DVD_RW – Wifi + BT – 802.11 ac + BT 4.0
Oyun bilgisayarlarının en önemli donanımı olan ekran kartı tarafında ise Asus’un tercihi, Nvidia’nın 10. Nesil Pascal mimarili GTX 1060‘ı olmuş. 6 GB’lık belleğe sahip olan GTX 1060, günümüzün orta-üst seviyesine denk geliyor. 1080P çözünürlükte tüm oyunları en yüksek ayarlarda oynatmak için yeterli performansı sunan GTX 1060, birçok oyunda 60 FPS’de yakalayabiliyor. Çok yüksek grafik özelliği isteyen PC’lerde ise yapılacak olan küçük ayarlamalar ile 60 FPS’i yakalamak mümkün. E-Spor oyunlarının tümünde ise en yüksek çözünürlük, grafik ayarları ve 60 FPS almak mümkün.
Ayrıca aynı modelin 15 7400’den i7 7700’e, 4GB ram’den 32 GB’ram’e, GTX 1050’den GTX 1070’e kadar olan değişik modelleri de mevcut. Bu modeller 3000 ila 8000 lira arasında değişen bir fiyat yelpazesine sahip. Üstelik tüm bu ürünler 3 yıl gibi uzun bir garanti süresine de sahip.
Uzun lafın kısası Asus G11CD, performansı ile birlikte günümüzün modern oyunlarıyla başa çıkabilecek kadar güçlü. Fiyat performans olarak ön plana çıkan bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sahip olduğu donanım ile ilerleyen yıllarda yapacağınız bazı güncellemeler, kasanın zaten uzun olan ömrünü daha da yukarılara taşıyabilir.