Oyun İncelemeleri

Atomega

Video oyun dünyasını oyun bakımından en çok besleyen firmalardan bir tanesi olan Ubisoft, arada sırada farklı oyunlar ile karşımıza çıkarak bizleri şaşırtabiliyor. Assasin’s Creed veya Far Cry gibi markalaşmış oyunların yanı sıra Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, For Honor veya Skull and Bones gibi sürpriz AAA yapımların yanında Child of Light, Valiant Hearts veya Rayman oyunlarına benzer düşük bütçeli oyunlar sayesinde Ubisoft’un marjinal sayılabilecek tarafını görebiliyoruz. Aslında Ubisoft’u sene bazlı olarak video oyun endüstrisine en çok oyun geliştiren firma olarak da sayabiliriz. Her ne kadar geliştirdikleri tüm oyunlar çok güzel olmasa da, her yeni bir markada farklı mekanikler deneyen Ubisoft’un bu kısmını sevdiğimi söyleyebilirim. 

Mesela For Honor’ın veya Steep’in eşsiz bir oyun olmadığını söyleyebilir misiniz? İki oyunun da yeniden oynanabilirliği oldukça düşük olsa da, video oyun dünyasında kendilerine benzeyen oyun sayısı yok denecek kadar az durumda. Diğer bir yandan Ubisoft’un bir oyunda ortaya koyduğu mekaniği evriltip başka bir oyuna daha yedirme stratejisi, bazen canımı sıkıyor ancak bahsedilen mekanik eğlenceli olduğunda elinizden kontrolcüyü bırakmak bile istemiyorsunuz. Şahsen For Honor’ın dövüş mekaniklerini çok seviyorum fakat sadece o dövüş mekaniklerin üstüne bir oyun yapılması fikrine hiç sıcak bakmamıştım. Diğer bir yandan aynı dövüş mekaniklerini evrilterek Assasin’s Creed: Origins’e aktarması benim oldukça hoşuma gitmişti. 

Grow Home’un yapımcısı olan Ubisoft Reflections’ın geliştirdiği Atomega, oldukça sürpriz bir şekilde birden oyuncuların karşısına çıktı. Duyurusunun yapıldığı videodan yaklaşık 1 hafta sonra çıkan oyun, temelinde çevrimiçi arena bazlı bir FPS oyunu olarak karşımızda duruyor. Overwatch, Counter Strike: Global Offensive ve Paladins gibi devlerin yarıştığı çevrimiçi FPS süper ligine adeta PTT liginden yükselmiş bir Anadolu takımı gibi giriş yapan Atomega, aynı rakipleri gibi oldukça sade ve öğrenmesi kolay oynanış dinamikleri içeriyor. Temellerinde objektif veya bir noktayı ele geçirme odaklı olan ve takım çalışmasının gerekli olduğu çevrimiçi FPS oyunlarının aksine Atomega, oldukça kişisel yeteneklere dayanan dıştan sadece ama içine girdiğinizde derin sayılabilecek mekaniklere sahip bir oyun. 

Oyuna başladığınız ilk andan itibaren yönettiğiniz küp karakterin gelişimine şahit oluyorsunuz. Aynı tarayıcı üzerinden oynanan agar.io oyununda olduğu gibi haritada yer alan nesneleri toplayarak karakterinizi büyütmek zorundasınız. Ancak oyunun oldukça inişli ve çıkışlı bir yapısının olduğunu belirtmek istiyorum. Farmlamak olarak tabir edebileceğimiz bir süreç içerisinden sonra haritada yer alan küpleri hızla toplayıp form değiştirdiğinizde fazla hasar atabiliyorsunuz. Fakat öldüğünüz andan itibaren topladığınız tüm küpler kayboluyor ve anında tek bir küp olarak oyuna yeni baştan başlıyorsunuz. Oyunu dikkatlice oynayıp son forma geldiğinizde oldukça güçlü hissettiğiniz anlar olabiliyor. Bu arada Atomega’da büyümek size artılar kazandırsa da, hacminiz büyüdüğü için diğer oyuncuların hedefi olmaktan kaçamıyorsunuz. Yani oyunda büyük ve küçük kalmak arasında ince bir denge var.

Oyunda birden fazla oyuncunun hedefi olduğunuzda küpleri kaybetmek istemiyorsanız Q tuşuna basıp bir alt forma geçerek oyuna devam edebilirsiniz. Aynı zamanda harita üzerinde random bir şekilde ortaya çıkan güçlendirmeler sayesinde karakteriniz farklı farklı güçler kazanabiliyor. Hızlı koşmak, fazla hasar vermek veya kendinizi hızlı iyileştirmek bunlardan bazıları. Oyunun en büyük eksik tarafı ise tek bir harita ve tek bir oyun moduna sahip olması olmuş. Çevrimiçi bir FPS oyununa tek bir haritayı geçtim, tek bir oyun modu koyma fikri acaba hangi geliştiricinin aklıma gelmiş oldukça merak ediyorum. Oyunu 1 – 2 saat oynadıktan sonra kısa bir sürede sıkılabiliyorsunuz. Kendini tekrar eden oynanış yapısı ve içeriğin azlığı oldukça can sıkıcı bir durum olmuş. Atomega’yı türü sevenlere önermek isterdim ama şahsen harcanılan zamana değmeyecek bir oyun olmuş. Oyun sadece PC’ye özel olarak satılıyor. Steam üzerinden 35 TL gibi bir fiyata satın alabilirsiniz. Ancak tekrar uyarıyorum, çevrimiçi FPS türüne özel bir ilginiz var ve sadece 1 – 2 saatlik bir eğlence arıyorsanız Atomega’yı tercih listenize ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu