Sinema/TV - Haberler

Avatar filmlerinin bütçesi dudak uçuklatıyor

James Cameron’un Avatar serisinin devam filmleri için uzun süredir heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyiz. Doğal olarak film hakkında çıkan her yeni detay merakımızı da arttırmaya devam ediyor. Hatırlarsanız birkaç gün önce devam filminin çekimlerine başlanacağını sizlere aktarmıştık. Bugün ise seri ile ilgili önemli bir haber daha ortaya çıktı.

Deadline’ın haberine göre önümüzdeki hafta çekimlerine başlanacağı açıklanan seri için 20th Century Fox ve Lightstorm Entertainment firmaları kesenin ağzını sonuna kadar açmış. Habere göre serinin ardından Arda çekilecek olan 4 filmi için tam bir rakam verilmese de 1 milyar dolardan fazla bütçe ayrılmış durumda.

Filmdeki beklentileri düşünecek olursak çıkacak olan 4 filmin fazlasıyla kazanç sağlayacağını söyleyebiliriz. Daha önce benzer bir haberi Hobbit filmlerinde görmüştük. Üçleme için 1 milyar dolara yakın bir bütçe ayrılmıştı.

Filmlerin gösterim tarihleri nasıl?

İlk filmden aşina olduğumuz karakterlerin yanı sıra hikayeye yepyeni karakterlerin de ekleneceği Avatar serisi toplamda 5 filmden oluşacak. Başrollerde ise Sam Worthington, Zoe Saldana, Joel David Moore, Stephen Lang, Matt Gerald ve Sigourney Weaver gibi isimleri göreceğiz. Serinin önümüzdeki yıllarda çıkacak olan 4 filminin tam gösterim tarihleri ise şu şekilde;

Avatar 2 – 18.12.2020 

Avatar 3 – 17.12.2021 

Avatar 4 – 20.12.2024 

Avatar 5 – 19.12.2025

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu