Oyun Ön İncelemeleri

Batman: Arkham Origins (Ön İnceleme)

Rocksteady Studios tarafından geliştirilen Batman Arkham serisi ile yepyeni Batman  oyunlarıyla tanışmıştık. Her biri gerçekten de birbirinden zevkliydi ve oynarken hiç sıkılmamıştım. Hikayeleri ile bizlere yepyeni bir evren sunuyorlardı adeta her bir oyun.  Dövüş mekaniklerindeki yeniliklerle birlikte hikaye de birleşince kaliteli ve birbirinden  zevkli oyunlar ortaya çıkıyordu. Batman: Arkham serisinin ilk oyunu olan Batman: Arkham  Asylum’da Batman rolünü üstlenip Joker’in Arkham Asylum’un kontrolünü ele geçirmesini engelliyorduk. Daha sonra ise bunu neden yaptığını öğrenmiştik. Joker’in gerçek planı modifiye edilmiş Titan formülünü yaratıp, Bane’in de üzerinde kullanmış olduğu formül yani,  Bane gibi mutasyona uğramış bir ordu yaratmaktı. Bu orduyu kullanarak Gotham’ı ele  geçirecekti.

2 yıl sonra Batman: Arkham City piyasaya çıktı ve Arkham Asylum’daki olayların bir yıl  sonrasını konu alıyordu. Bruce Wayne bir basın konferansında konuşma yaparken TYGER paralı  askerleri tarafından tutukanıyor ve Arkham City’deki hapishaneye yollanıyordu. Batman ise bir  şekilde oradan kurtulup giysisine ve ekipmanlarına ulaşıyordu. İlk olarak gidip Catwoman’ı  Two-Face’in elinden kurtarıyor ve üzerinden fazla zaman geçmeden Joker, Catwoman’a suikast  uygulamaya çalışırken onun yerini tespit ediyordu. Çünkü Joker’in, Hugo Strange’in üzerinde  çalışmış olduğu Protocol 10 adlı projesi hakkında bilgisi olduğuna inanıyordu.

Hikaye oldukça uzun ve eğlenceli. Oynarken Batman ile birlikte yeni  sırları keşfediyorsunuz. İlk Arkham oyununun aksine içerisinde pek çok karakter bulunduruyor. Grafikleri gayet iyiydi ve oynanış olarakta muazzamdı diyebilirim. Özellikle dövüş  mekanikleri çok iyiydi.

Batman Arkham: Origins ile geçmişte bir zamana gideceğiz. Önceki oyunların beş yıl öncesini  konu alacak. Gotham City’deki en tehlikeli düşmanların ve suikastçilerin henüz kendilerini  gösteremedikleri zamanda bulunacağız. Batman’i ise bu oyunda kariyerinin başlarında genç bir  kişi olarak göreceğiz. Hikaye ilerledikçe yepyeni düşmanlar ile karşılaşacağız. Hikaye genel olarak Batman’in düşmanlarının bir gecede Batman’i yok etmeye çalışmasını konu alacak. Yani sürekli olarak Batman’in peşinde olacaklar. Olaylar Gotham şehrinin güneyinde yer alacak ve Arkham City’nin iki katı büyüklüğünde bir dünya olacak. Ayrıca hızlı seyahat sistemini de Batman: Arkham Origins’te kullanabileceğiz.

Batman: Arkham Origins’te bulunacak olan dövüş sisteminde daha rahat düşmanları daha kolay pataklayabileceğiz ve dövüş hissine daha çok kapılacağız. Dövüş esnasında ne kadar sert olursanız o kadar XP kazanacaksınız. Yeni, anlık suç önleme görevleri dinamik görevler olacak ve istersek yapacağız. Düşmanlarımız önceki oyunlardakine benzer olacak ve bu düşmanlara Batman: Arkham Origins ile bir yenisi eklenecek. “Armoured Enforcer” adlı yeni düşmanların zırhları olacak ve spesifik hareketlerle zırhlarını indireceğiz. Daha sonra ise dövüş tekniklerimizi kullanarak onları saf dışı bırakabileceğiz.

Batman’in düşmanlarından biri olan Anarky’e sürekli olarak rastlıyacağız fakat Batman’i avlamak isteyen suçlular arasında bulunmayacak. Oyun içinde sürekli olarak hasarlar meydana getirecek ve Batman’i rahatsız edecek. Detektiflik sistemi bu oyunda yükseltildi ve Batman bu sayede bulduğu kanıtlarla birlikte işlenmiş suçun sahnesini geriye sarabilecek. Batman’in ekipmanlarına bir yenisi ekleniyor. “Remote Claw” adındaki uzaktan kontrol edilebilen pençe ile iki nesneyi birbirine bağlayıp bir araya getirebilecek. Örnek vermek gerekirse; iki düşmana birden pençeyi atacağız ve bıraktığımızda ikisi birbiriyle çarpışıp etkisiz kalacaklar.

İzlemiş olduğumuz oynanış videolarından yola çıkarsak Batman’in asıl amacının Black Mask’i avlamak olduğunu söyleyebiliriz. Fakat hikayenin ilerleyen kısımlarında Batman, Joker ile Bane’e de rastlayacak. Karşılaşacağımız karakterler Warner Bros tarafından yavaş yavaş yayımlanıyor.

Şimdiye kadar açıklanmış karakterler ise şunlar: Bruce Wayne yani Batman, Black Mask, Deathstroke, Copperhead, The Penguin, Captain James Gordon, Branden, Gillian Loeb, Alberto Falcone, Alfred Pennyworth, Scarecrow, The Joker, Deadshot, Bane, Killer Croc ve Anarky.

Şimdilik açıklanmış olan indirilebilir içerikler ise şunlar: Deathstroke DLC pack – 2 Challange Maps and 2 Exclusive Skins, Jean-Paul Valley’s Batsuit Skin, Adam West’s Batsuit Skin. İlk DLC ile birlikte Deathstroke olarak oynayabileceğiz. Diğer iki DLC ise Batman’in kostümlerini içeriyor.

Bana göre önceki Arkham oyunlarındaki gibi zevkli ve aksiyon dolu bir yapımla buluşacağız. Batman: Arkham Origins’teki olayların gelişimi oldukça etkili olacak. Yeni eklenen pençe ekipmanı sayesinde dövüşlerden daha fazla zevk alabileceğiz. Suçun işlendiği yere gidip suçun nasıl işlendiğini bulmak da çok eğlenceli olacak. Şimdilik sadece oyunun çıkmasını beklemeliyiz. Batman: Arkham Origins, 25 Ekim’de PC, PlayStation 3, Wii U ve Xbox 360 platformlarına çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu