Oyun Haberleri

Battlefield 3’ü Gamescom’da denedik!

Bu sene FIFA vs. PES kapışmasından çok daha sert bir çekişmeye tanıklık edeceğiz, o da hiç kuşkusuz modern savaş oyunlarının savaşı; Modern Warfare 3 vs. Battlefield 3 savaşı. Şunu da rahatlıkla dile getirebiliriz ki, Battlefield 3 gümbür gümbür geliyor. Single’ını denedik, Multi’sinin rakip tanımayacağını biliyoruz ama Gamescom’da açıklanan Co-op modu seriye ilk defa geliyor. Biz de gidip oyunun bu yeni modu coop’u yerinde denedik.

Oyunu test ettiğimiz hali alpha sürümüydü, son ürün olmamasına rağmen taş gibiydi her şeyi. Müjdeli haberi verelim yine de, oyun bitmek üzere. Frostbite 2 motorunun gücünü arkasına alan DICE, modern savaşın en ince detayına kadar işlemiş her şeyi. Harita tasarımlarından tutun, yapay zekanın tüm hareketleri tamamen gerilla savaşını ensenizde hissettiriyor. Peşinen belirteyim, oyun zor.

Oynadığımız coop bölümünde yapay zeka öylesine güzel sıkıştırıyordu ki bizi, korumak zorunda olduğumuz konvoyun araçlarının kıçına girip etraftaki düşmanları savuşturmaktan başka bir şey yapamıyorduk. Eminim ki PC’de denediğimizde daha rahat olacaktır ama düşmanın haritaya yayılışı muazzam. Karşınızdaki düşmanları öldürmek değil, hayatta kalmak daha önemli hale gelmiş. Tabi bunda yaratılan görsel ve sessel atmosferin etkisi de çok büyük. Görsellik için Frostbite 2 motoruna teşekkür etmek lazım, zaten oyunun ses tasarımı yapan ekip de bu konuda ödül almış bir ekip.

EA’in diğer oyunları gibi Battlefield 3 de sosyal oyunculuktan nasibini almış. Autolog NFS’te aynen devam ederken, BF3’te karşımıza tıpkı COD markasının Elite’i gibi bir servis çıkıyor; Battlefeed. Battlefeed’de tüm arkadaşlarımızın hareketlerini, gelişmelerini gerçek zamanlı görebilirken; tıpkı Facebook gibi bir profil sayfamız var ve tüm başarılarımız, istatistiklerimiz gözüküyor.

DICE yine yapmış yapacağını, yüksek ihtimalle yılın (ve belki de önümüzdeki birkaç yılın) en iyi FPS’sine imza atmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu