Oyun Ön İncelemeleri

Battlefield Bad Company 2: Vietnam

Türkiye’de ve dünyada, PC platformunda Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam oyununu ilk kez deneme imkanı yakalayan [TURK]Clan ekibi, ilk izlenimlerini Merlin’in Kazanı ile paylaştı.

Selçuk Fırat ve arkadaşlarına, Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam hakkındaki görüşlerini bizlerle paylaştıkları için çok teşekkür ediyoruz!

Belki dikkatinizi çekmiştir, uzunca bir süredir Battefield Bad Company 2’nin o eşsiz dünyasında, savaşın nefesini ensesinde hisseden biz PC oyuncuları, oyundan ne zaman sıkılır olsak DICE hemen devreye giriyor ve oyunda bazı güncellemeler yapıyor. Bad Company 2’nin içeriğini sürekli güncel tutan DICE ve EA gerçekten de bu şahane içeriklerle oyundan sıkılanları özellikle son VIP Map Pack 7 güncellemesi ile bilgisayar başında eskisinden de sağlam şekilde tutmayı başardı.

Tüm bu yaşananlar arasında, Bad Company 2 üzerine kurulacak olan yeni bir multiplayer odaklı oyun duyurdu DICE ve EA. Bu yeni oyunun adı da VIETNAM. Bu duyuru ile birlikte ”Oyun, Bad Company 2’ye ek paket olarak hazırlanıyor” haberi ile tüm Battlefield oyuncularını fena şekilde heyecanlandırdı DICE. Bad Company 2’nin o muhteşem dünyasından çıkıp biraz da eskiye dönmenin hiç de fena olmayacağı aşikar. Bol yeşillikli, büyük palmiyeler arasında diğer oyuncularla mücadele etmek gerçekten güzel olacaktır. Geniş sulak alanlar, tekneler, tanklar, helikopterler ve kalabalık piyade savaşı ile Vietnam bir ek paket olmasına rağmen adından oldukça bahsettirecektir.


Yeni oyunumuz da yine klasik dört sınıf olacak. Assault, Engineer, Medic ve Recon. Bu sınıflarda da Vietnam savaşında kullanılan ve o döneme ait 15 silah ve 6 kulanılabilir araç bulunacak. Dört haritada bu dört sınıfla ve diğer oyuncularla amansız bir mücadele başlayacak. İstersek Rus T-54 tankı ile düşmanımıza kan kusturacak, istersekte bir tekne kapıp sahilde ufak bir gezintiye çıkabileceğiz.

DICE ise daha şimdiden Vietnam içinde bulunan ve kilitli olan bir haritayı 69 milyon oyun içi aksiyon limitinin aşılması durumunda kullanıma sunacağını belirtti bile. Vietnamı sorunsuz bir şekilde son kullanıcıya sunmayı hedefleyen DICE ve EA, seçdiği ülke ve bu ülkelere mensup klan ve oyunculardan oyunu test etmeleri istedi ve gerekli ortamı hazırladı. Seçilen oyunculardan oyunun eksikleri ve hataları hakkında kendilerine geri bildirim yapmalarını istedi. Test ekipleri şuanda oyun üzerindeki eksikleri bulmak için harıl harıl çalışıyorlar.

DICE ve EA’in seçtiği bu gruplar arasında ülkemizdende bir kuruluş bulunuyor. EA ve DICE’ın seçtiği bu Türk kuruluşun adı [TURK] Clan. Battlefield 2 ve Bad Company 2’de harikalar yarattığımız klanımız oyuncuları DICE ve EA’in dikkatini bir hayli çekmiş olacaklar ki şu anda Vietnam’ı herkesden önce oynuyor ve test ediyoruz.

Test süresi içerisinde oyundaki bazı güzellikleri ve eksikleri sizlere de Artılar-Eksiler başlıkları atında kısaca sunmak istiyoruz.

Artılar:

Oyunu test süresinin başlamasından itibaren oynuyorum. Atmosfer ve Vietnam’ın o ince mimarisi oyuna çok iyi yansıtılmış. Geniş sulak araziler ve bol ağaçlıklar Vietnam atmosferini hissetmemizi sağlıyor. Silahlar, Vietnam dönemine ait ve gerçekten de büyük keyif veriyorlar. Sesler hakkında pek söylenecek bir şey yok. Lakin EA’in bu konuda ne kadar iyi olduğunu çok iyi biliyoruz. Karakter sesleri, kuşların bağırışmaları, menü ve araçlara binerken çalan müzikler sizi alıp başka yerlere götürüyor.

Karakter tasarımları gerçekten şahane. Tank ve diğer araç modellemeleri de kendini hemen belli ediyor. Silah modellemeleri de oyun üzerinde DICE’ın çok uğraştığını gösteriyor. Yıkılabilen çevre özelliğide Vietnam’ın o kamıştan ve suntadan yapılmış evlerine çok iyi uyum sağlamış. Bad Company 2’deki C4 yerine Vietnam’da TNT kalıpları var ve etkisi bayağı bir yüksek. Çevrsinde kim varsa hemen en ağır hasarı verebiliyor.

Assault sınıfında da 3 adet otomatik silah var. M16A1 ve AK47 o döneme has kamuflajları ie gerçekten çok güzeller. M14 otomatik silahı da gerçekten çok etkili ve kullanması zevkli. Ancak oyuncuların favori silahı M16A1 olacaktır.

Engineer sınıfında 3 adet otomatik silah bulunuyor. M10, PPSh ve Uzi. Bir de M2 Flamethrower var ki kullanması gerçekten çok güzel. Düşman piyadesine bir kez sıktığınızda ölseniz bile düşmanın yanarak ölme şansı var. Ayrıca AlternatifFlame özelliği ile tankınızdan da ateş silahı kullanmanız mümkün. Mermi değil de tıpkı Flamethrower gibi ateş atabiliyorsunuz bu özellik ile.

Medic sınıfında klasik m60 ağır makineli tüfek ve iki adet daha ağır makineli silah bulunuyor. Oyunun belki de en etkili silahlarını Medic sınıfı bulunduruyor. Geniş ve bol mermi kapasitesi ile diğer silahlardan belirli şekilde ayrılıyor.

Recon sınıfına da az biraz değinmek istiyorum. Üç adet sniper tüfeği var Recon sınıfında ve en etkiliside M40. SVD ve M21 sniper tüfekleri de otomatik atışlar yapabiliyor ve özellikle SVD’yi kullanmak çok zevkli. Recon olmayı sevenler için gerçekten ideal silahları sunmuş DICE.

Eksiler:

Test süresi içerisinde şu güne kadar rastladığım bazı eksikliklerden de bahsedeyim. Oyuna girdiğiniz ilk anda silah seçerken daha oyunun başında kötü bir his oluşuyor içinizde. Silahlara bakınca çeşit azlığı oyundan çok çabuk sıkılacakmışsınız hissi veriyor size. Buna pek kafa takmamak gerek lakin kısa süre sonra oyundan çok rahat sıkılmanıza sebep olabilir.

Helikoptere bindiğim ilk anda beklediğim hissi yaşayamadım. Helikopteri sürmek inanılmaz kolay ve bu bence çok büyük bir yanlış. Bir helikopter sürüyormuş hissinden çok uzak bir his veriyor oyuncuya. Ayrıca bu helikopterde çok rahat hasar alabiliyor. SVD sniper tüfeği ile 8-9 mermide helikopter patlayabiliyor. O dönemde helikopter zırhları yetersiz olabilir evet ama sonuçta bu bir oyun ve helikopterin hasar alma seviyesi biraz daha yükseltilmeli.

Bir düşman piyadesi ile karşı karşıya geldiğinizde çok çabuk öldüğünüzü görüyorsunuz. Hitbox’larda bir dengesizlik olduğu aşikar. Hardcore modunda oynuyormuş hissini hemen yakalayabiliyorsunuz. Düşmanın çabuk ölmesi güzel bir his ama kendinizinde o kadar çabuk ölmesi sıkıntı yaratabiliyor.

Hoşuma gitmeyen bir diğer şey ise Assault sınıfındaki AmmoBox ve Medic sınıfındaki Sağlık çantası. Bu iki önemli eşya savaş alanında neredeyse hiç belli olmuyor. Hem yapı itibari ile hem de renk ve büyüklük itibari ile çok yetersiz. Ayrıca Flamethrower ile yanarak öldüğünüzde bir dahaki spawn oluşunuzda yanarak spawn oluyorsunuz ama birkaç saniye içinde düzeliyor bu hata.

Kısacası oyunun çıkışına az bir süre kaldı ama biz TURK clan ve diğer test ekipleri bu tür eksiklikleri, grafik hatalarını ve diğer hataları bulup DICE’a bildirmekteyiz. En iyi Vietnam deneyimi için, eksiksiz bir oyun için çalışmalarımız sürüyor.

Vietnam ek paketi Playstation Network, PC ve Xbox Live için 15$ karşılığında indirilmeye hazır olacak. 21 Aralık’ta çıkacak olan oyuna EA store ve Steam kullanıcıları ise 18 Aralıkta kavuşabilecek. Oyunu daha edinmeyenler hiç düşünmeden alabilirler. Vietnam atmosferini tekrar iliklerimizde hissetmek çok ayrı bir tat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu