Oyun Haberleri

Bazı Ukrayna savaş görüntüleri oyunlardan alınmış

İki gün önce Rusya tarafından başlatılan savaş sonrası bir çok sosyal medya platformunda paylaşımlar ortaya çıkmaya başladı. Karşımıza çıkan tüm Ukrayna savaş görüntüleri gerçeği yansıtmamakta. Her zaman olduğu gibi manipülasyon amaçlı ortaya çıkan bu görüntüler arasında ArmA III isimli oyundan alınan sahneler de bulunuyor.

Bazı Ukrayna savaş görüntüleri oyunlardan alınmış

“Ukrayna, Rus uçaklarının topçu ateşini kesmek için füzeler ateşliyor” başlığı ile paylaşılan Ukrayna savaş görüntüleri, Twitter’da yayınlandıktan binlerce paylaşım ve beğeni aldı. Video kısa süre içinde başka paylaşım platformlarında da yayınlandı. Durumu önce fark eden Facebook tarafından kısa süre içinde kaldırıldı. Ardından diğer platformlarda da kaldırılan video, yine de milyonlara ulaştı.

Benzer bir videoya ait görüntüleri aşağıda bulabilirsiniz.

Paylaşılan görüntüyü, video paylaşım gönderisi yayından kaldırmadan önce indiren Kotaku, sitesinde bu görüntüleri paylaşmış. İzlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bazı Ukrayna savaş görüntüleri oyunlardan alınmış

Son derece gerçekçi görünen bu Ukrayna savaş görüntüleri, oyun olsa da savaşın gerçek yüzünün ne kadar vahim olduğunu gösteriyor.

Bu durum, gelişen video oyun endüstri ve teknolojilerinin kötü amaçlar için de kullanılabileceğinin en önemli örneklerinden biri. Elbette savaşın meşrutiyetini ya da doğruluğunu tartışmamız mümkün değil. Özellikle sivillerin de zarar gördüğü durumlar hepimiz için üzücü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu