Oyun Haberleri

Bethesda’nın pazarlama müdüründen Fallout 4 güzellemesi!

10 Kasım 2015 tarihinde; Xbox One, PC ve PlayStation 4 platformları için piyasaya sürülen Fallout 4, Bethesda’nın pazarlama yöneticisi Pete Hines’a göre The Elder Scrolls V: Skyrim’den daha başarılı bir oyun olarak firma tarihine geçmiş bulunmakta. Hines, bu konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirdi: ” Fallout 4, şimdiye kadar şirket tarihimizde piyasaya sürdüğümüz en iyi oyun olmalı. Skyrim’de ne yaptıysak Fallout 4’te daha fazlasını yaptık ve ona daha çok emek verdik.”

Hines’ın başarıdan kast ettiği kriter belirli değil. Sözlerine Fallout 4’ün, Fallout 3’ün tekrarı şeklindeki eleştirilerden devam eden Hines, Fallout 4’ün asla bir Fallout 3 taklidi olmadığını, oyunda geçmiş oyunlardan ve özellikle Fallout 3’ten izlerin bulunduğunu ancak bunun taklit değil seriyi canlı tutmak adına nostalji ile beraber geçmişten geleceğe oluşturdukları bir denge mekanizmasının başarıyla uygulandığının göstergesi olduğunu ifade etti.

Bu argümanını Uncharted 4 örneği ile güçlendiren pazarlama yöneticisi, ilk kez Uncharted 4 oynayan birinin oyun hakkında kötü düşüncelerinin olabileceğini ancak Uncharted 1’den serinin son çıkan oyununa kadar oynayan birinin, Uncharted 4’ün oldukça ilerlemiş olan bir oyun olduğunu düşüneceğini iddia etti.

Sözlerini Bethesda’nın şirket vizyonundan bahsederek bitiren Pete Hines, Bethesda’nın sürekli ileriye dönük kaliteli oyunlar üretmek istediğini ve bunlar için sürekli çalıştığını belirtti. Kasım 2011’de oyun piyasasına “merhaba” diyen The Elder Scrolls V: Skyrim, 2014 yılından itibaren 20 milyondan fazla sattı. Kasım 2015 tarihinde çıkışını yapan Fallout 4 ise 12 milyondan fazla satma başarısını gösterdi. Hangi oyunun daha başarılı olduğu önümüzdeki günlerde tartışma konusu olmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu