Advertorial

Bioshock Infinite

Bioshock evrenine tersten bir dönüş yaşayacağız bu sene.

Bir test olarak başlayan, askeri planların da dahil olduğu maceramız, bizi yerin dibindeki Rapture’dan alıp, göklere, uçan devasa bir kente taşıyacak Infinite. Bir yanda milliyetçi ve köklerine sonuna kadar bağlı halk ile tam karşıt görüşlerde olan iki çılgın düşman takımının arasında kalacağız, öte yandan da 20 yaşında, güzel mi güzel, Elizabeth adındaki bir kızı korumak zorunda kalacağız. Bu sefer karşımızda soğuk ve karanlık Rapture yok. Onun yerine göklerde ilerleyen, delicesine bir savaş içerisine düşmüş, masvavi bir göğün içerisindeki bir deliler kenti Columbia var.

Columbia’da, ateş altındaki bir şehirde, telekinetik güçleri olan masum ve güzel bir kız ile hayatımızın en karanlık, en heyecanlı koşuşturmacaların içinde bulacağız kendimizi. Sonsuz göğün içerisinde yol alan bir şehirde, açık güneşin en dibinde Rapture’da yaşadığımız o inanılmaz atmosferi bu sefer bambaşka bir renkte ve boyutta yaşayacağız. Columbia adlı uçan kentte yolda istediğimiz gibi yürümemiz de mümkün olmayacak. Anarşinin kol gezdiği şehirde, sıradan bir sokaktan geçerken, hiç bir sebep yokken pek çok kişinin saldırısına uğrayabilecek, kendimizi korumaya almak için hemen bir sığınak arayışı içerisine gireceğiz. Rapture’da bizi soğuk bir ruh haline sokan, yer yer bolca karşılaştığımız sessiz ve boş koridorlar yerine, cehenneme dönmüş bir şehrin, alevli ve ürkütücü sokaklarında taban tepeceğiz.

Bioshock 1 ve 2’de devrimsel özellikler kazandıran Plasmid’ler yerini Nostrum’lara bırakmış durumda. Bu özel genetik değiştiriciler pek çok farklı sınıf ve kalitede olacak. Bazıları kısa süreli özellikler kazandırırken, bazıları gerçekten güçlenmemize sebep olacak ancak bulunabilirlikleri çok daha zor olacak.

Hikaye açısından da oldukça çetrefilli bir dünyanın içine adım atacağız. Hatırlarsanız Bioshock’da Ryan ve Atlas’ın kapışması (neredeyse) sona ermiş, büyük kıyamet yaşanmış, savaş sona ermişti. Bizde bu cehennemin son günlerine adımımızı atmıştık…bir kukla olarak! Infinite’da ise durum farklı. Biz Elizabeth’i beş yaşından beri, tam on beş senedir kilitli olduğu kuleden kurtarmaya gidiyor, kurtarıyor ve karmaşaya burada dahil oluyoruz.

1900’lerin başında büyük ümitler ile yaratılan Columbia uçan kentinin, Vox Populi ile Founders arasında kalan gerilimli, hüzünlü ve bir o kadar da güçlü hikayesini yaşamak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu