Galeri / Oyun

Bir ayda 15,000 doları nasıl harcarsınız?

15,000 dolar dediğimizde yerine göre büyük ya da küçük bir miktardan bahsediyor olabiliriz. Koca bir holding için 15,000 doların hiç bir değeri olmaz ancak orta düzey gelire sahip vatandaş için hayat kurtarmasa da oldukça iyi bir paradır. Peki ya bir oyun stüdyosu için? Hatta bir bağımsız bir oyun stüdyosu için?

Stüdyolar genellikle büyük ebeveynlere sahip olduklarından paraya sıkışınca (bürokrasiyi saymazsak) anne-babalarından para isterler ve sorunlarını hallederler, lakin bağımsız bir stüdyonun böyle bir lüksü bulunmuyor. Onlar paralarını çok iyi şekilde idare etmelidirler ki ay sonuna da birşeyler kalsın.

Bunu da en güzel Studio Cipher Prime açıklamış. Aşağıda gördüğünüz grafik, şirketin masraflarını biraz espirili bir dilde anlatan bir sunum.

Dain Saint’in hazırladığı bu grafik ana giderlerden mutfak alışverişine kadar pek çok şeyi kapsıyor. İşte bir bağımsız firmanın ayda 15,000 doları nasıl harcadığının çizelgesi.

Servisler (Services) (%2): Freshbook (Muhasebe programı), Basecamp (proje programı), promotör, ve diğerleri.
Yemek (Foof) (%2): Her hafta yapılan 75 dolarlık market alışverişi sağlık sigortasından daha ucuza geliyor.
Web Sunucuları (Web Servers) (%3): Sunucu hizmetleri
Bakım (Utilies) (%3): Maksat ışıklar yanık kalsın.
Kira (Rent) (%7): Evet. Kira gerçekten sadece 1000 dolar.
Profesyonel Harcamalar (Professional Fees) (%7): Sigorta, avukatlar, muhasebeciler, aman yarabbi.
Maaşlar (Payroll) (Geri kalan): Buradan millete 11,000 dolar ödüyoruz.
-Çalışan vergisi 1000 dolar eder ama
-Tamam, o zaman 10,000 dolar ödüyoruz.

Aylık 10,000 dolar, haftalık 2,500 dolara denk geliyor. Bu da adam başı 625 dolara eşit. Yani her bir kişi saat başına 15.63 dolar kazanıyor. Verigleri de bunlardan düşerseniz (çünkü vergi kutsaldır) saat başı 12 dolara çalışıyorsunuz.

Bu rakamlara ekipmanlar dahil değil çünkü o durumda olay çok karışık bir hal alıyor (amortisman giderleri, vs.). Lakin Unity’nin profesyonel lisansı tek başına 6,000 dolara denk geliyor.

İşte bir bağımsız stüdyo ayda 15,000 doları bu şekilde harcıyor. Aklınızda böyle bir fikir varsa bunları hesaplamayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu