Teknoloji Haberleri

Bitcoin caiz midir?

Bitcoin ile başlayan sanal ve kripto para birimleri hızla yükselmeye devam ediyor. Çok kısa süre içerisinde dünya marketlerine giriş yaparak hacmini 300 milyar dolara yükselten Bitcoin, peki İslam dini açısından açısından caiz mi? Diyanet İşleri bazı kesimlerin merak ettiği bu soruyu yanıtladı. Dünya devletlerinin bile müdahalede bulunduğu kripto para birimleri için tabi ki ülkemizin de sessiz kalması beklenemezdi. Diyanet İşleri’ne göre Bitcoin ve diğer tüm kripto para birimleri merkezi bir otoriteye sahip olmadığından bu yüzden herhangi bir devlet teminatı da barındırmıyor. Bu yüzden değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı sebebiyle Diyanet İşleri, Bitcoin’in caiz olmadığını açıkladı.

Diyanet İşleri, Bitcoin’in caiz olup olmadığını açıkladı

Bitcoin nedir?

Bitcoin, herhangi bir banka ile bağlantısı olmayıp, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik ve sadece internet üzerinde kullanılan bir para birimidir. Verilen bilgilere sanal para birimi virgülden sonra 100 milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. 

Söylenenlere göre para birimi ağı ilk olarak 3 Ocak 2009‘da hayata geçti. Maksimum Bitcoin sayısı 21 milyon ile sınırlandırılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu