Blizzcon

BlizzCon 2013 notları #2 – Hearthstone

Geçtiğimiz bölümde Açılış Seremonisi ve Warlords of Draenor’la ilgili BlizzCon 2013 detaylarını paylaştığımız yazımızın bu bölümünde ise, son dönemde oldukça sevilen ve kapalı beta aşamasında bile popüler olan Hearthstone: Heroes of Warcraft’ın Baş Tasarımcısı Eric Dodds ve Teknik Tasarımcı Ben Brode’nin sahne aldığı panelin detaylı notlarını sizlere sunacağız. İşte başlıyoruz.

Hearthstone Fireside Chat

Sahneye iki enerjik mi enerjik, eğlenceli mi eğlenceli isim çıktığında anlamalıydık Hearthstone’un gücünü nereden aldığını. Belki de tüm BlizzCon boyunca (buna Chris Metzen’in WoD açıklamasını da dâhil edebiliriz) en eğlenceli sunum Hearthstone’unki oldu.

Sunuma ilk olarak Eric Dodds başladı ve kendilerinin, Blizzard bünyesindeki en küçük takım olduklarını ve küçük bir takım olmanın avantajını oyuna odaklanarak kullandıklarını belirtti. Sunumda Blizzard’ın eskiden beri kart oyunlarını sevdiğini, hatta 1993’te çekilmiş bir fotoğrafta Blizzard’ın CEO’su Mike Morhaime’ın Magic oynadığını bile gösterdiler.

Gelelim ekibin Hearthstone’la ulaşmak istedikleri amaçlara. İlk olarak oyunun herkes için geliştirildiğini ve önceliğin erişilebilirliğe verildiği söylendi. Her ne kadar oyunu oldukça basit bir hale getirmiş olsalar da, oyundaki derinlikten de ödün vermedikleri açık. İkinci amaçları ise oyunun tamamen dijital bir oyun değil, adeta bir masaüstü oyunuymuş gibi göstermek istemeleri. Bunu da animasyonlarla gerçekleştirmiş ekip.

Devamı Diğer Sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>

Diğer bir amaçlarının da oyunun çok ciddi olmamasına rağmen Warcraft ruhunu da barındırması gerektiği olduğunu belirten Dodds, bu dengeyi yakaladıkları inancında olduğunu belirtti. Ayrıca oyunun hızlı olması gerektiğini ve bu yüzden çeşitli geliştirmeler yaptıklarını da söyledi.

Oyun nasıl yapıldı?

Sahneye Dodds’un ardından çıkan Ben Brode, oyunu nasıl yaptıklarını anlattı. İlk olarak fiziksel olarak kartları hazırlayıp oynadıklarını, bu aşamanın ardından bir web ara yüzüne oyunu ekleyip bunun üzerinde test yaptıklarını söyledi. Bu aşamada ara yüzle ilgili birçok sorunu da giderdiklerini örnekleriyle gösterdiler. İlk başta çok ciddi bir ara yüz hazırlayan ekip, oyunu “adeta bir tavern’da oynar gibi” yapmak istediklerini söyleyip daha eğlenceli bir ara yüze geçmişler.

Brode ayrıca geliştirdikleri bazı kartları iptal ettiklerini ve bazı kartları da gelecekte değiştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İstatistiklere sıra geldiğinde ise beta için 1 milyondan fazla davetiye gönderildiği belirtildi. Bununla birlikte oyuncu sınıflarının birbirine olan üstünlüğü konusunda kesin bir yargıya varılamayacağı ve oyuna ilk başlayan tarafın, %1-%2’lik bir farkla oyunu kazanma olasılığının daha fazla olduğu istatistiksel olarak açıklandı.

Rank modunda da değişiklikler olacağını belirten geliştiriciler, yeni ranked oyun modunda 25 yeni seviye olacağını, aylık olarak bu seviyelerin yeniden başlatılacağı yönünde açıklamalarda bulundular. Arena konusunda da yenilikler olacağı belirtildi. Bu yeniliklerden en önemlisi ise 9 olan arena maç kazanma sınırının 12’ye çıkarılması.

Peki ya gelecek?

Hearthstone: Heroes of Warcraft konusunda gelecekte neler olacağı da günümüz kadar önemli. Eric Dodds ve Ben Brode, oyunun büyük ihtimalle 2014’ün ikinci yarısında Android tabanlı cihazlara ve gelecekte iPhone’larda da oynanabilir olacağını açıkladı. Bununla birlikte oyun için gelecekte ek paketler çıkaracaklarının da müjdesini veren Dodds ve Brode, son olarak bağlantı kopması durumunda oluşan sorunlar için yeniden bağlanma özelliği üzerinde çalıştıklarını da duyurdular.

Hearthstone konusunda BlizzCon 2013’ten bilgiler bu kadar. Bir sonraki bölümümüzde BlizzCon 2013’ün diğer detaylarıyla karşınızda olacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu