Oyun Ön İncelemeleri

Broken Sword: The Serpent’s Curse (Ön İnceleme)

1996 yılından beri point-click adventure oyunlarının temel taşlarından birisi olarak görülen Broken Sword serisi yen bir oyunla daha bizlerle buluşmak için hazırlanıyor.
Özellikle ikinci oyunu The Smoking Mirror ile büyük sükse yakalayan bu adventure oyunu 2014’ün dördündü çeyreğinde bizlerle birlikte olacak.  Başından beridir el değiştirmeden Revolution Software tarafından geliştirilen oyun yine aynı firmanın elinden ve o firmanın sahibi Charles Cecil tarafından önümüze sunulacak.

Peki son çıkan Broken Sword’lardan sonra bu yeni oyunda bizi neler bekliyor.

Oh be! Özüne geri dönüş gibisi yok
The Sleeping Dragon ve The Angel of Death’ten sonra (Director’s Cut ve The Smoking Mirror remastered versiyonları hariç) ilk defa eski görsel özelliklerde bir Broken Sword bizleri bekliyor. Neden bilmiyorum ancak kişisel olarak point and click macera oyunlarında çizgi film tadındaki görselleri çok ama çok seviyorum. Bu yüzden Broken Sword, Larry veya Monkey Island gibi oyunların bu versiyoları benim için önemli bir yer teşkil ediyor.

Broken Sword: The Serpent’s Curse’ün hikayesi eski dostlarımız Nico ve George’un tesadüf eseri Paris’teki bir sanat galerisinde karşılaşırlar. Belayı mıknatıs gibi çeken ikili burada da ilginç bir olaya tanıklık ederler. Pizza dağıtıcısı kılığına girmiş bir adamın başka bir adamı öldürüp çok değersiz olan bir resmi çalar ve bu şekilde bizimkilerin yolculuğu başlar.


Broken Sword: The Serpent’s Curse (BSSC) hikaye olarak yine pek çok farklı noktada geçiyor. Bunların başında elbette Paris olduğu gibi Londra ve Türkiye de geçer. Bu Broken Sword serisinin Türkiye’de geçen ikinci oyunu olacak. Daha öncesinde de Angel of Death oyununda İstanbul’da Topkapı sarayına konuk olmuştuk.

Eski yerlerin haricinde eski dostların da bazırları oyunun Kickstarter başarısı sayesinde geri dönüyor. The Smoking Mirror’da tanıştığımız Fransız sanat eleştirmeni Hector Laine, ve The Shadow of the Templars’da tanıdığımız İngiliz aristokrat Lady Piermont yeni oyunda da yerlerini alacaklar. Son olarak ilk iki BS oyunundan tanıdığımız , Duane ve Pearl Henderson çifti de bizlerle birlikte olacak.

Ama yeniliği de göz ardı etmemek lazım
İlk duyurulduğunda oyunun 2013’ün ilk çeyreğinde çıkacağı söylense de oyunun tam olarak Cecil’in aklındakine yatkın bir hal alması için geliştirme aşaması uzatıldı.

Dediğimiz gibi Broken Sword: The Serpent’s Curse ile oyun 2D olarak köklerine geri dönüyor lakin bunun yanında HD çözünürlük teknolojisini de göz ardı etmiyor. Oyunun hem arka planı hem de karakterlinin hepsi 2D olarak tasarlanıyor. Fakat bunun yanında karakterlerin önce 3D olarak renderlendiğini ve daha sonra 2D’ye dönüştürüldüğünü de söylemek gerek. Yani ilk iki oyundaki gibi elle çizilmiş 2D karakterler yerine bilgisayar ortamında oluşturulmuş 2D karakterler beklemek zorundayız. Benim bu 2D-3D konusundaki tek isteğim diyaloglar kısmında tıpkı Larry Reloaded’da olduğu gibi fotoğraf gibi suratlarla konuşamayacak olmamız. Aksi halde oyunun bütün o güzel atmosferini bozacağını düşünüyorum. Lakin Cecil’in de benim gibi 2D takıntısı olduğunu düşünürseniz bu dileğimin gerçekleşeceğini hissediyorum.

Zaten oyunun Kickstarter videosundan izlediğimiz kadarı ile eski oyundaki çizim tekniğinin (doğal olarak) birebir yansımadığını ancak yine de ağzıda güzel bir tat bırakacak grafik özelliklerini bizlere sunacak.

Oyunda ses bakımında Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca dilleri olacak. Öte yandan Lehçe ve Rusça olarak da alt yazı desteği bulunacak. Ne yazık ki oyunun hikayesinde yer alsa da Türkçe dil desteği mevcut değil ki bu tür macera oyunlarında yazılanları anlamanın ne kadar önemli olduğunu herkes bilir. Dil desteği olmasa da sesler konusunda sevindirici bir haber ise ses aktörleri. George’un orijinal ses aktörü Rolf Saxon’ın geri dönmüş olması. Lakin maalesef henüz Nico için aynı durum mevcut değil.

Sağlam oyunun yahnisi bir başka oluyor
Ben ve benim gibi point-click macera oyunların hastası olduğu Broken Sword serisine yeni bir hikayenin gelecek olması, bunun da üzerine teknik açıdan köklerine dönerek bizlere sunulacak olması oldukça büyük bir mutluluk veriyor açıkçası.

O eski Broken Sword atmosferini yaşatmak adına bütün otantizmi geri getirme çabasında olan ve eski ekip üyelerinden oluşan takımın bizleri bulmacaları, diyalogları, animasyonları ve hikayesi ile memnun edeceği kesin.

George’un şapşallığı ve Nico’nun yüksek seksapeli ve zekası ile mükemmel bir ekip oluşturan ikiliyi yine gizemli olaylar içinde koşturacağız. Oyunun envanter ve diyalog sisteminde bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum nitekim köklerine dönmek ekibin temel amacı ise bu mekaniklerle oynamayacaklardır. Öte yandan çıkmasına bu kadar az zaman kalmasına rağmen henüz oyun mekaniği açısından çok detaylı bir bilgi de verilmedi.

Son olarak hikaye kısmında değinilmesi gereken bir nokta ise BSSC’de Tapınak Şövalyeleri’nin yer almayacak olması. Cecil üç oyundur konunun temelini oluşturan bu birlikten sıkıldığını açıklamış. Bunun yerine Gnostik mezhebini konu edinecekler. Oyunun bu hikayesi sadece konu olarak değil mekanik olarak da değişiyor. Kickstarter’daki başarısı sayesinde çizgisel bir yapıdan kurtulan hikaye hem daha özgür hissettirecek hem de daha uzun sürecek. Bu özellik, bu oyun türünün en önemli olan parçası bulmacalara da yansıyacak. Bulmacalara farklı şekillerde yaklaşabileceğimizden bahsediliyor.

Efsane serilerden bir tanesi olan Broken Sword’un yeni oyunu The Serpent’s Curse’ü merakla bekliyoruz. Çıkar çıkmaz incelemesini  de sizlerle paylaşacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu