Makale

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Siyah Giyen Adamlar)

Siyah birçoğumuz için oldukça cezbedici bir renktir değil mi? Afedersiniz bu yanlış oldu, gizemli bir renk demek istemiştim. Evrendeki en büyük sırrı kendilerine saklayan Siyah Giyen Adamlar da benim gibi düşünüyorlar. Bu yazdıklarımdan anladığınız kadarıyla, bu akşamın ziyaretçileri Men in Black yani Siyah Giyen Adamlar olacak.

Siyah Giyen Adamlar (1997)
Will Smith ve Tommy Lee Jones’un başrollerde oynadığı Siyah Giyen Adamlar serisinin toplamda üç adet filmi mevcut. İlk filmi 1997 yılında vizyona girdi ve Barry Sonnenfeld tarafından yönetildi.

Siyah Giyen Adamlar, hem komedi hem de aksiyon türünü barındırmasıyla ünlüydü. Özellikle farklı bir konusu ve absürd içerikleriyle, ismini sinema dünyanın tepesine taşımayı da başardı.

Gelelim filmlerin konusuna. Siyah Giyen Adamlar’ın ilk filmiyle birlikte evrendeki bazı sırları öğrenmiş oluyoruz, en azından kurgu o yönde ilerliyor. Yüksek bütçeler ayrılmış olmasına rağmen, gayriresmi hükümet bürosu için çalışan K ve J, Siyah Giyen Adamlar’dır. Onlar göç servisinden sorumludurlar ve yeryüzüne yabancı gelen her şeyin de düzenleyicisidirler. Dünyayı korumakla sorumludurlar ancak bunu gizli tutmak zorundadırlar.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Siyah Giyen Adamlar II (2002)
ABD yapımı olan Siyah Giyen
Adamlar’ın ikinci filmi 2002 yılında vizyona girdi. Barry Sonnenfold
yönetmen koltuğunu bırakmamakla çok iyi bir seçim yaptı. Başrol
oyuncularımız da değişmeyince, Siyah Giyen Adamlar tadından yenmedi.

Siyah Giyen Adamlar II’de karizmatik karakterlerimiz K ve J, dört yıllık bir aradan sonra maceralarına geri dönüyorlar ancak bu süre zarfı içerisinde, birçok şey değişmiştir. İlk film, Kay’in sevdiği kadına kavuşup normal bir hayat yaşayabilmesi için ortağı Jay tarafından hafızasının silinmesiyle sonlanmıştı.

Film önemli birkaç detayı daha ilk dakikalarında bizlere sunuyor ancak ben spoiler vermemekten yanayım. Jay sıradan bir cinayet olayını araştırırken, güzel bir kadın kılığna girmiş bir yaratığı keşfediyor ancak tek keşfettiği tuhaf gerçek, bu değildir. Aynı zamanda  dünyaya yerleştirmeye çalıştığı cihaz aracılığıyla, birçok gezegene hükmedebilecek bir güce ulaşmaya çalıştığını da öğreniyor. Bu kadar bilgiden sonra, hafızasını kaybettirdiği ortağı Kay’e ihtiyacı oluyor.


Siyah Giyen Adamlar III (2012)
Siyah Giyen Adamlar’ın üçüncü filminde de oyuncu ve yönetmen değişikliği olmuyor. Bilimkurgu ve komediyi beyaz perdeye taşıyan Siyah Giyen Adamlar’ın üçüncü filmi, 2012 yılında vizyona girdi. Bu kez Tropic Thunder ile ünlenen senarist Etan Cohen, senaryoya el attı.

Akan J’in bu sefer ki görevi, zamanda geri gitmek ve Ajan K’i bulmaktır. Zira dünyanın sonunu getirebilecek bir seri olayın fişeği ateşlenmiştir.

Siyah Giyen Adamlar’ın dördüncü filminin de olacağı kesinleşti ancak tüm bilgiler henüz yayımlanmadı. Devamının geleceğini bilmek, işin heyecanını arttırıyor. Bakalım Siyah Giyen Adamlar, tekrar aynı kadroyla mı yoluna devam edecek?

İyi seyirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu