Blog

Bu aralar internete bir şey mi oluyor?

Son günlerde, hatta son birkaç haftadır gerek Facebook’ta, gerek Twitter’da, gerekse diğer sosyal medya ağlarında arkadaşlarımın ve takip ettiğim kişilerin ortak bir sitemine rastlamaktayım: İnternetteki gariplik.

Bakın fark ettiyseniz gariplik dedim. Önceki yıllarda genellikle internetin iki problemi olurdu. Ya tamamen kesilirdi, ya da yavaşlardı. Şimdi garipleşti! İnsanların yaşadığı problemler artık o kadar çeşitlendi ki, genel bir problem mi var, sitede mi bir problem var yoksa modem mi bozuldu anlayamaz olduk. Şu anda ben Facebook’a girmekte zorlanıyorum mesela. Facebook açılıyor, ancak hiçbir şekilde mesajlarımı ya da sohbet penceremi göremiyorum.

Aynı şekilde yaklaşık bir saat kadar önce bir arkadaşımın da Facebook durum paylaşımı aracılığıyla internette sürekli yavaşlamalar yaşadığını, World of Warcraft bağlantısının kopmakta olduğunu ve YouTube videolarının çok yavaş dolduğunu söyledi. Ama indirme yaparken herhangi bir yavaşlama yaşamıyormuş. Eh peki problem nerede şimdi? İnternet sağlayıcısını ararsak ‘altyapı problemi var düzeltmeye çalışıyoruz’ diyorlar. Ne yapacağız? Sadece oturup düzelmesini beklemekten başka ne çaremiz var?

Bir arkadaşım daha geçen Pazartesi internette yine bir problem yaşadığını, acaba DNS’te bir problem mi olup olmadığını çözemediğini söylemişti.

Siz ne durumdasınız? Türkiye’deki internet sağlayıcıları ve BTK garip kota uygulamaları ve sınırlandırmalar ile uğraşmak yerine önce bu sorunları çözse daha iyi olmaz mı? Belki bu onlarla da alakalı değildir, tamamen girdiğimiz sitelerin dış bağlantıları ile alakalıdır. Ancak en azından biz kullanıcılara da tatmin edici birkaç açıklama yapılsa hiç fena olmaz değil mi?

İnternetiniz ne durumda? Gelin yorumlara, problemi olanlara da destek olmaya çalışalım hep beraber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu