Oyun Haberleri

Bu hafta Japonya’da Xbox satışları PS5’i solladı

Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox Series X ve Series S, geçtiğimiz hafta itibariyle Japonya’da PlayStation 5’ten fazla satılıyor. Geçtiğimiz hafta Xbox satışları, PlayStation 5 satışlarının iki katını geçti.

Japonya’da Xbox Series X satışları PS5’i yine geçti

Famitsu tarafından yayınlanan satış rakamlarına göre Xbox Series X 3.272, Series S ise 3.423 adet sattı. Bu sırada PlayStation 5’in standart sürümü 2.371 ve dijital sürümü ise yalnızca 664 birim satıldı. Xbox, Japonya’da PlayStation 5 satışlarının neredeyse iki katına ulaştı. Yine de bu sayılara aldanıp Xbox’un bölgede dominant bir marka haline geldiğini düşünmemek gerekiyor. Zira bu sayılar aslında stok yetersizliği yüzünden bölgedeki satış dalgalanmalarını gözler önüne sürüyor.

Bu hafta Japonya'da Xbox satışları PS5'i solladı

Karşılaştırma için şunu da belirtelim, önceki hafta PS5 12.440 birim satarken Xbox Series konsolları 6.242 birim satabilmişti. Xbox’ın bu hafta elde ettiği başarı, genel tabloya bakarak Japonya’da pek büyük bir etki yaratmıyor. Çünkü toplamda ülkede 1,69 milyon PlayStation 5 konsolu satılırken, bugüne kadar yalnızca 232.000 Xbox Series X / S konsolu satılmış durumda. Ancak Sony’nin anavatanında sık sık PS5 stok sıkıntısı yaşanması ciddi bir durum. Yapılan son satışlar ile bu hafta, Japonya’da Xbox’ın, Sony’nin konsolunu solladığı ikinci hafta olarak karşımıza çıkıyor. Geçen ay bir haftalık dönemde Series X ve S konsolları 6.120 adet satarken, PS5 toplamda 2.963 adet satabilmişti. Daha öncesinde ise Xbox’ın PlayStation’dan fazla sattığı son dönem 2014 yılındaydı. Biliyorsunuz, o yıl içerisinde Xbox One piyasaya sürülmüştü.

Stok sıkıntıları, Microsoft’un konsolunun Japonya’da zayıf satışlar elde etmesine rağmen ilerleyebilmesine yarıyor da diyebiliriz. Tabi bu iki firma satış yaparken Nintendo Switch, kendi ülkesinin devi olmaya devam ediyor. Switch, Switch Lite ve Switch OLED sürümleri bu hafta 50.000’den fazla sattı, bu da Xbox ve PS’nin toplam satışlarından 5 kat fazla. Aynı zamanda ülkede en çok satan oyunların tamamı Switch oyunları oldu. Nintendo Switch toplam satış rakamı ise Japonya’da 25 milyonun üzerinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu