Oyun Haberleri

Bundan sonra YouTube’da daha fazla reklam izlemek zorundayız

İnternetin en çok ziyaret edilen video izleme platformu olan YouTube tarafında değişikliklerin sonu gelmiyor. Geride bıraktığımız günlerde içerik üreticilerinin aldığı telif ücretlerinde kısıtlamaya giden platform, bu sefer de müziklerin olduğu oynatma listelerinde daha fazla reklam gösterme kararı aldı. YouTube’un müzik bölümüne bakan Lyor Cohen, kullanıcıların müzik dinlemek için belli bir bedel ödemesi gerektiğine inanıyor.

YouTube’un reklam politikası değişiyor

Aslına bakarsanız bir bakıma bu konuda YouTube‘u haklı bulabiliriz. Çünkü YouTube’un sanatçılara yüklü miktarlarda telif ücreti ödediğini varsayarsak, ortada eşit şartlı bir alışverişin olduğunu söylemek hiç güç değil. Ancak durum tam tersi bir şekilde işliyorsa, YouTube’un kullanıcılara sergilediği bu tavır hiç hoş değil. İşleyiş bakımından hali hazırda sıkıntıları bulunan YouTube, müzikler için düşündüğü yeni reklam politikasını önümüzdeki günlerde kullanıma sunacak.

Diğer bir yandan yetkililerin bu hareketler sayesinde kullanıcıları reklam engelleyici uygulamalara da ittiğinin altını çizmek gerekiyor. Çünkü bazı durumlarda reklamlar ciddi anlamda çığırından çıkıp kullanıcılara sunulan içeriğin önüne geçebiliyorlar. Bakalım YouTube, ilerleyen dönemlerde daha başka nasıl adımlar atacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu