Oyun Haberleri

Bungie, Destiny 2’nin asla Steam’e gelmeyeceğini onayladı

İçerisinde bulunduğumuz senenin en çok beklenen yapımlarından Destiny 2, şu anda video oyunları seven oyuncular arasında en çok konuşulan oyun halini aldı. İlk olarak konsollara, daha sonrasında ise PC platformuna çıkacak olan Destiny 2, PC tarafına Blizzard’ın desteği ile birlikte Battle.Net üzerinden çıkacak. PC’ye duyurulduğu ilk anca oyuncular oyunun Steam üzerinden satılacağını tahmin ediyordu. Ancak Bungie oyunun Steam’e asla gelmeyeceğini onayladı. Firmalar arasında herhangi bir gerginlik olmadığını belirtelim.

Yapılan bu hamlenin ticari bir hamle olduğu söyleniyor. Bildiğiniz gibi Valve, Steam üzerinden satılan her eşya ve oyunun yaklaşık yüzde 30’unu kendine saklıyor. Yani satılan her 60 dolarlık oyunun 18 doları, direkt olarak Valve’ın kasalarına gitmekte. Bu yüzden Activisio ve Bungie’nin oyunu Battle.Net üzerinden satmak istemesini normal karşılayabiliriz. Ayrıca Battle.Net, Origin ve Uplay’in aksine gayet stabil bir şekilde oyunculara hizmet edebiliyor. Yani Battle.Net’in kalite açısından Steam’den eksik kalır bir yanı yok.

Oyunun Steam kütüphaneniz yerine Battle.Net üzerinde bulunması, PC oyuncularını biraz üzebilir fakat şimdilik elden gelen bir şey yok. Diğer bir yandan Activision’ın üstlendiği bir diğer çok satan yapım Call of Duty’nin Steam üzerinden satılmasında şimdilik herhangi bir sıkıntı yok. Dağıtımcı firma, Call of Duty serisini direkt olarak Battle.Net’e taşımayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu