Oyun Haberleri

Call of Duty Black Ops: Cold War ve CIA belgeleri bağlantısı

Call of Duty Black Ops: Cold War çıkışına kısa bir süre kala yeni bilgiler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. PC, PS4, Xbox One ve yeni nesil konsollar için önümüzdeki ay çıkacak oyunun geçtiğimiz günlerde bir beta süreci yapıldı. İşte oyunun betasında farklı bir easter egg dediğimiz gizeme yer verilmiş. 

Call of Duty Black Ops: Cold War menüsünde bir gizem keşfedilmiş

[reklam=496]

Reddit kullanıcılarından biri olan Neur0r isimli oyun sever, Call of Duty Black Ops: Cold War beta menüsünde bazı rakamlar keşfetmiş. Bu rakamların ne anlama geldiğini farklı platformlarda arayan Neur0r, son çare olarak CIA dökümanlarına başvurmuş ve bir sonuç almayı başarmış. CIA resmi sitesinde bilgi edinme özgürlüğü kapsamında bazı dökümanlara ulaşabiliyorsunuz. Buradaki arama kısmında Call of Duty Black Ops: Cold War menüsündeki rakamları yazan Neur0r, bazı dökümanlara ulaşma şansına erişmiş.

Bu dökümanların birçoğu tahmin edebileceğiniz gibi 2.Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş dönemine aitler. Örneğin “Contact with UHVR (No. 6)” isimli döküman 1946 yılına dair bilgiler içeriyor olsa da ilk olarak Soğuk Savaş dönüminde sunulmuş. Bu belgede bir CIA ajanı ile iki kaynağının arasındaki Munich Bunker 1/B-P/5 hakkında bilgi alışverişine yer verilmiş. 

Anlaşılan yapım ekibi oyunu mümkün olduğunca gerçek olaylara dayandırarak kendi hikayelerini anlatmaya, bir kurgu oluşturmaya çalışıyor diyebiliriz. Oyunda bildiğiniz gibi Trabzon Havaalanı’nda geçen bir göreve de yer verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu