Oyun Haberleri

Call of Duty mahkemelik oldu

Call of Duty: Black Ops 2’yi oynadıysanız eğer, oyunun ilk bölümünde Angola’nın tarihinde büyük rol oynamış heybetli bir abinin yanında savaştığımızı hatırlarsınız. Jonas Savimbi adlı bu abimiz zamanında Angola’yı kolonileştirmeye çalışan Portekiz hükümetine karşı savaşmış, ardından yeni gelen yönetim MLPA’ya da karşı koymuştur. 2002 yılındaki ölümüne kadar hayatı savaşarak geçmiştir anlayacağınız.

Call of Duty: Black Ops 2’nin Pyrrhic Victory görevinde Savimbi ile omuz omuza savaşa giriyorduk. Şimdi, oyunun çıkışından 3 yıl sonra ailesi Savimbi’nin bu oyunda bulunmasından rahatsız olup Activision’a tam 1 milyon euro’luk bir tazminat davası açtı.

Dava avukatlarından birisi olan Carole Enfert, oyunda Savimbi’nin “herkesi öldürmek isteyen bir ahmak” olarak resmedildiğini ve “politik ve stratejik liderlik” kariyerinin hiçe sayıldığını söyledi.

Buna cevap olarak Activision, Savimbi’nin o bölümde gayet de “iyi adam” rolünde olduğunu söyledi. Bu davada nasıl bir yol ile ilerleyecekleri hakkında yorum yapmadılar fakat 2014 yılındaki davalarına bakarsak biraz fikir sahibi olabiliyoruz. O sene eski Panama diktatörü Manuel Noriega oyunda “birçok kurgusal suç” işlediğine dair çarpıtmaların olması sebebiyle şirkete dava açmıştı. Activision o davayı umursamamış ve “absürt” olduğunu söylemişti. Bunda da hemen hemen aynı manzara ile karşılaşacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu