Makale

Call of Duty sırları – Bölüm 3

John “Soap” MacTavish adlı İngiliz asker, Modern Warfare serisinin ana karakterlerinden birisi ve hatta Call of Duty 4’te oynadığımız kahramandır. Call of Duty: Modern Warfare’de çavuş olarak, Call of Duty: Modern Warfare 2’de ise Yüzbaşı ve Task Force 141’in saha komutanı olarak karşımıza çıkmıştır.

Soap ilk oyunda Ultramilliyetçiler (Ultranationalist) krizinde, Yüzbaşı Price’ın Bravo takımına yeni gelmiş bir ekip üyesi olarak oyunda büyük bir rol oynamıştır. İlk oyunda yönettiğimiz bir karakter olan Soap ikinci oyuna NPC olarak başlamış ancak oyunun sonrasında esas kahramanımız ölünce tekrar kontrol ettiğimiz karakter olmuştur. John “Soap” MacTavish’i Kevin McKidd seslendirmiştir.

Biyografi

SAS Kariyeri

Soap, SAS kariyerine, İkinci Rus İç Savaşının yaşandığı altı günlük global savaşın gerçekleşmesinden saatler önce başlamıştır. Başlangıçta çavuş olarak başlayan Soap’un bu durumu SAS açısından sıra dışıdır. Nitekim SAS’a yeni gelen bir üyenin rütbesi ne olursa düşürülerek bir er ya da tam Türkçe karşılığı ile süvari (Trooper) konumuna getirilir. Ancak resmi belgelerde kişinin rütbesi eskiden ne ise halen o şekilde geçmeye devam etmektedir. Rütbe düşürmedeki amaç ekibe yeni gelen kim olursa olsun herkesin eşit olduğu göstermektir.

İngiltere Credenhill’deki eğitim kampı boyunca yine bir SAS ekibi üyesi olan Gaz adlı bir takım arkadaşı tarafından silahlar ve savaş teknikleri konusunda eğitilen Soap, daha sonra Bravo Takımı ve Yüzbaşı Price ile tanıştırılır. Gaz tarafından F.N.G. (Fucking New Guy) adı ile çağırılan Soap, CQB (Close Quarters Battle – Yakın Mesafe Savaşları) testini geçtikten sonra Berring Körfezi’ndeki Estonya flamalı bir yük gemisine sızıp saldırma görevinde yer alır. Geminin güvertesinde Rusya’ya verilmek üzere hazırlanmış bir nükleer bomba bulurlar, lakin düşman MiG’leri ekibin araştırmasını yarıda keser ve Soap zar zor hayatını kurtarır. Bunu yaparken Soap yükselmeye başlayan takım helikopterine atlayarak tutunur ancak yavaş yavaş kayar ve tam düşeceği sırada Yüzbaşı Price tarafından kurtarılır.

Nikolai’ın Kurtarılması

Görevin tamamlanması ardından Soap, Price ve Gaz, Kafkas Dağları’na giderek onlara yük gemisi ile ilgili bilgiyi sızdıran Nikolai kod adlı bir muhbiri bulmaya giderler. Çavuş Kamarov’un yönettiği Rus hükümeti Sadakatçileri (Loyalists) ile birlikte yaptıkları bir çalışmanın ardından Nikolai’ın yerini bulurlar ve savaş alanından uzaklaştırırlar. Ancak helikopterleri Ultramilliyetçiler tarafından bir roket ile vurulur. Dolayısı ile Bravo takımı, Nikolai AC-130H model savaş uçağının yardımı ile düşman hattından savaşarak kurtulmaya çalışırlar ve daha sonrasında yine yoğun hava ateş desteği sağlayan AC-130H uçağı sayesinde havalanarak kaçarlar.
Al-Asad’ı Aramak

Soap’un Bravo takımı ile bir sonraki görevi onu Azerbaycan’a götürür. Khaled Al-Asad’ı aramak için terk edilmiş bir köyü araştırırlar. Al-Asad’ı bulduktan sonra adamın Price tarafından sorgulanmasına ve idamına şahit olan Soap, Imran Zakhaev’in Al-Asad’a silah sağlayan kişi olduğunu öğrenir. Ertesi gün Soap takımın destek kuvveti olarak atanır ve kendisine M249 makineli ve M21 dürbünlü tüfek verilir.

Zakhaev’in Oğlunu Kovalamak

MacTavish’in Rus iç savaşındaki son görevi, Amerikan Donanması ve SAS ekipleri ile birlikte Imran Zakhaev’in nükleer silahlarını yok etmek amacı ile Rusya’ya sızmasını gerektirmiştir. Amerikan kuvvetleri ile buluştuktan sonra Soap ve müttefikleri Ultranasyonalistler’in bir ileri karakoluna girip bölgeyi güven altına almak için ilerlediler. Amaç Zakhaev’in oğlu Victor’u ele geçirmekti.

Ertesi gün Viktor’un önderliğindeki konvoy karakola geldiğinde, Bravo takımı Rus askerleri kılığında Viktor’un konvoyunu içeri aldı ve kimliklerini ortaya çıkartarak saldırdı. Çıkan çatışmada Soap ve donanmadan kıdemli başçavuş Griggs ekibe dürbünlü tüfek ile bir kuleden destek sağlamıştır. Ancak Viktor cipine atlayıp kulenin ayaklarından birisine çarpmış ve kulenin yıkılmasına sebep olmuştur. Böylece kaçış için mükemmel bir dikkat dağılması yaratmıştır. Şoka uğrayan Soap maalesef Viktor’u avlayamadan kaçmasına izin vermek zorunda kalmıştır. Ardından Viktor’u ufak bir köye ardından beş katlı binaya kadar takip eden Soap ve ekibin geri kalanı Victor’u köşeye sıkıştırır. Babasının sırlarına ihanet etmek istemeyen Viktor, Soap elinden silahı alamadan intihar eder.


İşin Ucunda 15.000 Nükleer Var

Oğlunun öldürülmesine sinirlenen Zakhaev, İngiliz ve Amerikan birlikleri Rusya’yı terk etmezse Amerika’nın doğu sahiline nükleer füzeleri fırlatmakla tehdit eder. Zakhaev’in elindeki bu kozu yok etmek adına Soap, Gaz, Griggs ve birkaç SAS üyesi paraşütle Altay Dağları’na iner ve tesise ulaşmaya çalışırlar. Ancak Griggs’in ekipten kopması ve yakalanmasından dolayı görevleri gecikir. Sonunda Griggs’in yerini bulup onu kurtardıktan sonra, Soap güç kulesine C4 patlayıcılar yerleştirir ve tesisin elektriğini keser.

Bunun ardından tüm ekip bir araya toplanır Zakhaev’in füzeleri fırlatmasını izlememek için tesise saldırırlar. Tesisteki askerlerle savaşan ekip aynı anda zamana karşı da yarışmaktadır. Nitekim sonunda füzeleri etkisiz hale getirirler. Ancak Zakhaev’in kaçmasını engelleyemez. Ekip cip ile kaçmaya çalışırken Soap koruma ateşi görevine verilir. Lakin Zakhaev’in Mi-24 Hind helikopteri köprüyü hasara uğratır ve ekibin geri kalan mesafeyi yaya olarak kaçması gerekir.

Zorlu bir savaşın ardından patlayan bir benzin tankerinden dolayı Soap ağır yaralar alarak yere yıkılır. Griggs tarafından güvenli bir yere taşınan Soap, dakikalar sonra Griggs’in ölümüne tanık olur. Daha sonra çaresiz bir şekilde Imran Zakhaev ve korumalarının Gaz ve diğer iki SAS üyesini öldürmesine şahit olur. Her şey bitti derken Loyalist’lere ait Mi-28 helikopteri, Ultranasyonalist’lerin Mi-24 Hind’ini indirir. Böylece Zakhaev ve adamlarının ilgisini üzerine çekerek Soap’tan uzaklaştırır. Ağır yaralı Price silahını Soap’a atar ve Soap bu silahı kullanrak Zakhaev’i öldürür.

Dakikalar sonra Loyalist güçleri ortama akın ederler ve Kamakov Soap’un yardımına koşar. Soap yaralarından dolayı bayılsa da o da Price gibi hayatta kalmayı başarır.

Task Force 141’in Saha Komutanı

İç savaştan sonraki beş sene boyunca sayısız SAS görevinde yer alan MacTavish dünyanın her yerinde çatışır. Bu beş sene içerisinde Soap, önce Teğmen ve daha sonra Yüzbaşı’lığa yükselir. Aynı zamanda elit bir birlik olan Task Force 141’e katılır . Bu ekip sadece en tecrübeli ve en iyi askerlerden oluşan bir ekiptir. 2016 yılında MacTavish saha komutanlığı görevini alır ve 141’in operasyonlarını Teğmen Simon “Ghost” Riley ve Çavuş Gary “Roach” Sanderson ile birlikte yönetir. MacTavish SAS’daki takma ismini bu ekipte kullanmaz ve belli etmez, ta ki Gulag’da Price kurtarırken Price’ın ona “Soap sen misin?” diye sormasından sonra Worm ona “Soap da kim?” sorusunu sorana kadar.

ACS’yi Geri Almak

Rusların düşmüş olan Amerikan uydusunu ele geçirmesinin ardından MacTavish ve Sanderson Tian Shan dağı eteklerindeki bir Rus hava üssüne sızarak uydunun ACS modülünü geri almaya çalışırlar. Dağı tarayıp üsse gizlice girdikten sonra ikili hangarın içinde modülü bulurlar. Ancak Bibaşı Petrov ve güçleri tarafından fark edilip savaşarak zar zor kaçarlar.


Alejandro Rojas

Kazakistan’daki görevden hemen sonra MacTavish, Task Force 141’i Rio de Janerio’ya götürür. Amaç Rus terörist Vladimir Makarov’un Zakhaev Uluslar arası Havaalanı’na yaptığı saldırıda kullanılan silahların teminini sağlayan silah tüccarı Rojas’ı yakalamaktır. Soap ve Ghost Rojas’ın sağ kolunu sorgularken, Roach ve diğer iki ekip üyesi Rojas’ı bulmak için teneke mahallesine dalarlar. İki ekip üyesi çatışma esnasında ölerek Roach’ı yalnız bırakırlar. Roach savaşarak yolunu bulur ve sonunda MacTavish ve Ghost ile buluşur, ki onlar da Rojas’ı yakalamıştır zaten. Lakin Rojas’tan tek öğrenebildikleri şey Makarov’un Rus esir kampındaki 627 numaralı mahkuma olan nefreti olmuştur.

Amerika’nın sürpriz istilasından dolayı Brezilya hava sahası da kapatılmış ve ekip üyelerini düşman bölgesinin ortasında bırakmışlardır. Kaçmak için MacTavish ikinci Rus iç savaşı sırasında kurtardığı Nikolai’yi çağırır. Etrafı milislerle çevrili bir şekilde Nikolai’nin onları bir helikopterle alması gereken pazar yerine doğru savaşarak gelir. Ancak milislerin yoğun ateş hattından dolayı ikinci bir kaçış noktası belirlemek zorunda kalır. Kaçış esnasında Roach bir çatıdan düşerek neredeyse arkada kalır ancak daha sonra tekrar peşinde milisler varkern en tepeye çıkar ve helikoptere ulaşır.

Rusya’ya karşı saldırı

Güney Amerika’dan kaçtıktan kısa bir süre sonra Donanma deniz, hava ve yer takımı (Navy SEALs) ve Task Force 141 iki aşamalı bir operasyona koyulurlar. İlk aşamada geliştirilmiş bir petrol platformunu SAM füzelerini etkisi hale getirerek güvenliğini sağlamak, ikinci aşama ise mahkumu kurtarmak. Hapishaneye sızdıktan sonra MacTavish Rus esir kampı boyunca ekibini yönlendirir ve en sonunda Mahkum 627’yi bulur. Elbette ki o mahkum Yüzbaşı Price’tan başkası değildir. Price ilk başta Roac’a saldırsa da daha sonra Soap’u görünce sakinleşir ve ekip hep birlikte hapishaneden kaça. Bu süre zarfında MacTavish, beş yıl önce Price’ın ona Zakhaev’i öldürmesi için verdiği silahı geri iade eder.

Durumsallık

Task Force 141 sonrasında Rusya’da Petropavlovsk adlı bölgeye giderler. Amaç bir denizaltıyı yok etmektir. Görev sırasında Roach, Price’ın denizaltıya sızmasını kolaylaştırmak için Predator uçağını kullanarak destek olur. Ancak olaylar ilginç bir şekilde değişir ve Price denizaltı içerisindeki nükleer füzeyi Amerika’ya fırlatarak Amerika’daki Rus helikopterlerini düşürmek amacı ile EMP görevini yapmak için kullanır.

Shepherd’ın Gerçek Amacı

Nükleer fırlatmadan sonraki olaylarda Task Force 141 iki farklı bölgeyi aramak için ayrılmak zorunda kaldı. Price ve MacTavish Afganistandaki silah tacirini ararken, Ghost ve Roach’da ekipten birkaç askerle birlikte Makarov’un Rusya’daki güvenli evini araştırdılar. Price ve Soap Shepherd’ın adamları tarafından saldırıya uğrayınca Ghost ve Roach’u uyarmak için harekete geçtiler ancak ne yazık ki çok geç kalmışlardı. (Aklıma geldi şimdi o bölüm. Lanet olası Shephard!)  Soap ve Price, Nikolai’ın yardımı ile silah tacirinin elinden kaçarken bir iki istihbarat da elde etmişlerdi. Şimdi tek amaç Shephard’dı.


İntikam

İkili daha sonra Afganistan’a kadar Shephard’ı kovaladılar ve bu sırada Shepherd’ın Shadow Company adlı ekibi ile çatışmak zorunda kaldılar. Shephard’ın bindiği Pave Low model helikopteri vurarak kaçmasını engelleyen ikili en sonunda onu sıkıştırıp öldürdü. MacTavish Shephard’ı bıçaklamaya çalışırken general, Soap’ı etkisiz hale getirdi ve yere yıktı. Tam o sırada Price, Shephard’a saldırarak MacTavish’in hayatını kurtardı ve ikisi uzunca bir kavgaya tutuştular. Kavganın sonunda üstünlüğü kazanan Shephard bu sefer Price’ı öldürmeye niyetlendiği sırada MacTavish, göğsünde saplı bıçağı çıkartıp Shephard’ı sol gözünden mıhlayarak öldürdü.

Daha sonra Soap’ın yardımına gelen Price onu da alarak Nikolai’ın yardımı ile MH-6 Little Bird model helikoptere binerek uzaklaştılar. Shephard’ın bu ihaneti sırasında Soap ve Price uluslararası kaçak olarak etiketlendiler ve Shephard’ı öldürdükten sonra saklanarak yaşamaya başladılar. Şu ana kadar bu üçlüye (Soap, Price, Nikolai) ne olduğu bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu