Oyun Haberleri

Callisto Protocol satışları maliyeti bile karşılayamıyor

The Callisto Protocol şahane görselliği ve atmosferine rağmen bayağı oynayışı ile son dönemin en büyük hayal kırıklıklarından birisi oldu. “Yeni nesil korku oyunu” sloganı ile çıkan oyun yüksek beklenti ile yapılan ön siparişlere rağmen anlaşılan zarar etmiş durumda. Çünkü oyunun açıklanan geliştirme maliyetlerine baktığımızda satış rakamına göre aradaki farkın oldukça büyük olduğunu görüyoruz.

Callisto Protocol satışları maliyetin çok gerisinde

Yapılan açıklamaya göre The Callisto Protocol geliştirme maliyeti toplamda 162 milyon doları bulmuş ve oyunun ilk süreçte 5 milyondan fazla satması bekleniyormuş. Buna rağmen oyunun henüz bu rakamın yarısına bile ulaşmadığı ve bu yılın sonuna kadar ancak 2 milyon satış rakamına zorla ulaşabileceği belirtiliyor. Yani satış ve firmanın kar amacı tarafında da büyük bir kayıp var diyebiliriz.

Gelen raporlara göre oyunun dağıtıcısı olan Krafton oyunun geliştiricisine 2020 yılında 5.4 milyar won, 2021 yılında 77 milyar won ve 2022 yılında oyunun Gold statüsüne yaklaştığı Eylül dönemine kadar 113.6 milyar won olmak üzere toplamda yaklaşık 196 milyar won ödediği belirtiliyor. Dolara vurulduğunda ise bu rakamın başta da belirttiğimiz gibi 162 milyon dolar civarında olduğunu görüyoruz.

Yani oyunun maliyetini kurtarması için bile 2.5 milyon satış rakamına ulaşması ve bunu 60-70 dolar bandında yapması gerekiyor. Oyunun indirim alacağını da göz önüne alırsak maliyetini bile en azından bu yıl içerisinde kurtarmasının imkansız olduğunu ve genelde de zarar eden bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Hal böyle olunca oyunun devamı için gerekli maliyetin karşılanmasının çok zor olduğu da bir gerçek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu