Oyun Haberleri

Capcom, Dead Rising’i yapan ekibin tüm projelerini durdurdu

Capcom, Dead Rising serisini geliştiren ekip, Capcom Vancouver‘ın tüm projelerini sonlandırma kararı aldı. Capcom’un resmi sitesinden yapılan açıklama ile, Vancouver’ın tüm projelerinin durdurulduğu kamuoyuna açıklandı.

Dead Rising projesi ile adını duyuran Vancouver, The Bigs, MLB Front Office Manager, The Bigs 2, Dead Rising 2: Case Zero, Dead Rising 2, Dead Rising 2: Case West, Dead Rising 2: Off the Record, Dead Rising 3, Dead Rising 4, Puzzle Fighter gibi oyunları geliştirmişti. Dead Rising serisinin özellikle son yıllarda eski popülaritesinden oldukça uzaklaştığını söyleyebiliriz. 

Dead Rising’i yapan ekibin tüm projelerini durduruldu

Son yıllarda kuruluş yıllarındaki politikasına geri dönme kararı alan Capcom, adeta Japon oyun geliştirici takımını yeniden keşfetti. Resident Evil VII ve Monster Hunter World‘un büyük başarısının ardından, bu kararın meyvelerini toplayan firma, görünen o ki bu geri dönüşün devamını getirecek. Daha çok Amerikan oyuncu kitlesine hitap eden yapımlar yerine, kendi bildiği doğruları uygulamaya başlayan ve Japon geliştiricilerine güvenen Capcom’un, bu politikanın bir devamı olarak Vancouver’ın projelerini durdurma kararı aldığını söyleyebiliriz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu